Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Olivia Mandle i la lluita per acabar amb els dofinaris

Rubén Herranz Vieito

La jove activista catalana Olivia Mandle va passar pels estudis de Ràdio Palafrugell per parlar de les diverses accions que ha fet per preservar la biodiversitat dels oceans. En aquest sentit, Mandle és la creadora del “Jelly Cleaner” un aparell fet amb material reciclat per recollir microplàstics de la superfície marina. Un aparell que de nou es va poder utilitzar en la neteja del Mediterrani que va tenir lloc a Llafranc i Calella de Palafrugell el passat 18 de setembre.

Més enllà d’aquest invent, Olivia Mandle també ha aprofitat l’oportunitat per parlar d’una campanya que té en marxa a la plataforma change.org. Sota el lema #noesPaísparadelfines té l’objectiu de tancar tots els dofinaris actius a l’estat espanyol. En aquest sentit, la iniciativa ja ha superat a les 100.000 signatures.

Aquesta conscienciació pels cetacis, segons ha explicat Mandle li va arribar en un espectacle amb dofins a la que la van portar de petita. Tot i passar-s’ho bé, com la resta de nens i nenes, es va preguntar: “això ho fan en el seu hàbitat natural?”. A partir d’aquí va començar a interessar-se pel tema, arribant a descobrir que Espanya és el país de tot Europa amb més dofinaris. La seva lluita no s’ha quedat només en aquesta campanya, sinó que va fer una videoconferència amb Sergio García Torres, el Director General dels Drets dels Animals. Fins i tot, la seva campanya la va aconseguir portar al Senat.

D’altra banda, aquesta lluita contra els dofinaris de l’estat espanyol va fer que l’Institut Jane Goodall la nomenés MiniHeroïna el passat 2020. Podeu recuperar l’entrevista íntegra amb Olivia Mandle i Mònica Navarro, CEO i cofundadora de Delicious&Sons i mare de l’Olivia al següent arxiu.