Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Trossets Compartits – Miquel Bravo i Moncanut, “l’avi Bravo”. Un trompetista que va fer les Amèriques.

Sandra Bisbe i Maria Bruguera

En la nova edició del programa Trossets Compartits amb Sandra Bisbe i Maria Bruguera, descobrim el personatge de Miquel Bravo i Moncanut. Conegut per Llafranc com “l’avi Bravo”. En Miquel Bravo va ser nascut a Cuba a causa de la professió del seu pare. Fins que, a causa de la Guerra de la Independència, van traslladar al pare d’en Miquel a Espanya. Acabant finalment a Llafranc, on va començar a experimentar amb l’instrument de la trompeta mostrant un gran potencial.

Miquel Bravo

A través de la coral la Taponera de Palafrugell, va acabar debutant amb 15 anys gràcies al mestre Bonany. Sobre la seva carrera musical, cal destacar la seva intervenció en el gènere de l’havanera i la sardana del territori. A més de resultar un pioner del jazz d’Espanya i dels millors trompetistes d’arreu del món.

Bisbe i Bruguera, fan un repàs per la trajectòria personal i professional de Bravo al programa de Trossets Compartits d’aquesta setmana. Informació que també podeu recuperar al blog Històries de Palafrugell de la Maria Bruguera i al podcast de continuació.

 

Conxa Guisset

Trossets compartits

Un viatge pel Palafrugell històric

More info