Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Litus estrena avui el seu nou disc “Chadanaca”

Rafel Corbí

L’últim disc de LITUS no és només una confirmació que és un orfebre de les melodies. No sols és la constatació que és un dels artistes amb més gust que conec.

El nou disc de Litus no significa solament un salt cap a la lluminositat d’un pop capaç de portar bones noves a tots els racons.

Chadanaca és més que això.

Escolteu-ho amb la calma i amb l’ànima, és una experiència personal, és un passeig curatiu que et porta de l’hivern a la primavera. Un camí que acaba amb una abraçada de la persona que estaves desitjant veure. Chadanaca és Litus apuntant el cap per una porta i sortint d’una habitació en penombra cap a un sol tènue i reparador (Pere Aznar)

El disc

Chadanaca (o el gozo aterrador de bailar al borde del tejado) és l’àlbum d’en Carlos Ruiz Bosch, el compositor, cantant, guitarrista, pianista i actor que es troba darrera de Litus. Ell ens comenta que “El pop sempre ha format part del meu llenguatge. Els Beatles sempre hi han estat. Però inclús en la cançó més alegre dels Beatles pots copsar que a fora, plou. La típica pluja anglesa. ‘Chadanaca’ és un disc més lluminós, més californià. Hi són els Eagles, els Beach Boys, en Billy Joel, la Carole King… Allà a fora hi fa un dia plé de sol. Un dia magnífic per a ballar. Encara que sigui ben arran del teulat”.

Hi trobem Cuántica entre els senzills d’avançament, una cançó d’amor amb l’objetiu de demostrar-nos que les segones parts pueden ser buenas: “Me apetecía componer una melodía que funcionara desde el inicio a dos voces, muy en la línea del disco ‘Woodface’ de los Crowded House. De hecho, he pensado mucho en esta banda y este disco escribiendo las canciones del nuevo disco”.

Litus contó con El Kanka como invitado especial en el tema Kreptafibia.

Així és la vida

L'espai matinal de Palafrugell

More info