Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La recuperació d’històries que cauen en l’oblit amb Maria Bruguera

Ariadna Ferrer Cambil

Avui, divendres 21 de febrer, la Biblioteca obrirà les portes a una nova activitat basada en la presentació del volum nº 38 dels”Estudis del Baix Empordà”.

A través del president de l’Institut d’Estudis del Baix Empordà, Francesc Aicart, es va saber que la publicació engloba articles de recerca de tots els àmbits temàtics. No obstant, la presentació d’aquesta tarda vindrà regida per una de les autores d’un estudi sobre Palafrugell.

Amb el títol de “Els exvots mariners de l’ermita de Sant Sebastià de la Guarda”, la Maria Bruguera explica com segueix la pista a unes pintures de temàtica marinera que havien estat penjades a l’ermita. També revela que la investigació va ser tediosa, ja que l’arxiu tenia poca informació i la gent no coneixia les obres originals.

Malgrat les dificultats, l’autora va arribar a descobrir qui va fer els quadres, l’època i els motius pels quals es penjaren. Una de les anècdotes que explica, es basa en la temàtica dels exvots i en com els quadres, es dividien segons si eren monocromàtics o policromàtics.

Per últim, la Maria també fa menció del seu bloc anomenat “Històries de Palafrugell”. A través d’aquesta pàgina, l’autora recupera a personatges i relats que actualment han caigut en l’oblit, però que en el seu moment sí que eren coneguts.

Per poder escoltar l’entrevista sencera cliqueu al següent enllaç: