Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Aquesta setmana, al matinal de Ràdio Palafrugell, hem parlat de literatura. De novel·la negra, de fet. Les aventures de Simón Prisco, un detectiu barceloní milhomes però que està segur de tot menys d’ell mateix i de la seva vida, que no és poc.

L’escriptor i periodista de la vila de Gràcia Josep Maria Hernàndez Ripoll (Barcelona, 1958) el va portar primer a la vida amb “La Sonrisa Helada“. Ara, i en català, ens porta la segona de les seves aventures, amb la qual va guanyar el III Premi Empordà de Novel·la, atorgat per l’ajuntament de La Bisbal i que ha estat publicat per Brau Edicions.

Sinopsi

Pol Satí, cantautor català de moda gràcies a l’èxit de l’estiu de 1999, mor sobtadament durant la cavalcada de Barcelona, mentre feia de rei ros. Tot sembla indicar que el decés s’ha produït per causes naturals, però algunes persones del seu entorn troben tot plegat desconcertant i inexplicable.
El detectiu privat Simón Prisco serà l’encarregat d’investigar el cas, per on desfilen tot de personatges vinculats al negoci de l’espectacle i que, aparentment, es diria que du a un carreró sense sortida. O potser no.

L’autor

Josep Maria Hernández Ripoll té una llarga trajectòria. Com a periodista ha exercit la crítica musical i ha cultivat altres gèneres com el reportatge social, la crònica nocturna i els articles d’opinió, en mitjans com ara l’Avui. Així mateix, va ser director del programa Zona V, de Televisió de Catalunya. També hi ha fet guions per a diferents espais com Una Mà de Contes, Sputnik, La Marató de TV3, Temps era Temps o Avisa’ns Quan Arribi el 2000. L’any 2015 va publicar Barnasants, Barricades de  Cançons i el 2016 va debutar en el món de la novel·la negra amb La Sonrisa Helada (Cal·lígraf). També ha escrit relats infantils. Noves aventures de Simón Prisco veuran aviat la llum.

Aquí teniu l’enllaç al nostre canal d’Ivoox per a poder escoltar tota l’entrevista amb Hernàndez Ripoll.

 

Així és la vida

L'espai matinal de Palafrugell

More info