Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Jordi Domingo, d’Unitat Solidària a Ràdio Palafrugell

Rubén Herranz

Unitat Solidària és una associació de Palafrugell que treballa per a donar noves oportunitats als infants d’una zona de Guatemala des de fa gairebé 25 anys. Jordi Domingo, responsable d’Unitat Solidària ha passat per la sintonia de Ràdio Palafrugell per explicar els detalls d’aquesta entitat solidària.

En concret, les finalitats de l’associació són: facilitar ajut humanitari i econòmic a la comunitat de Xela, a Guatemala. Una zona que per la seva situació geogràfica queda fora o gairebé fora de l’abast del seu propi govern.

Gràcies aquest ajut, la Leti López, una jove de Xela ha pogut realitzar els seus estudis gràcies a l’aportació de l’associació amb seu a Palafrugell. La noia va estar durant uns dies a Palafrugell en una visita que va poder fer al municipi de la mà de l’associació i ha estat rebuda a l’Ajuntament per l’Alcalde en funcions Josep Piferrer i la regidora de cooperació en funcions, Maite Frigola. La jove és provinent d’una zona rural del país que té un baix índex de persones escolaritzades, i gràcies a aquesta acció solidària, ha estat la primera noia de la seva comunitat a comptar amb una formació acadèmica, la qual no hagués estat possible sense el suport de l’entitat social.

Ha explicat aquesta història Jordi Domingo, d’Unitat Solidària

D’altra banda, des d’Unitat Solidària també es fan campanyes i activitats necessàries per promoure i obtenir ajuts econòmics per a les esmentades comunitats. A més a més, realitzen xerrades sobre conflictes determinats de les comunitats objecte de suport.

Unitat Solidària Palafrugell

Leti López, acompanyada d’uns familiars, de l’alcalde en funcions de Palafrugell Josep Piferrer, la regidora de cooperació en funcions Maite Frigola i el president d’Unitat Solidària Jordi Domingo.