Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


GEMM SOL PRESENTA EL DISC ‘NO ESTÀ BÉ’ A RÀDIO PALAFRUGELL

L’artista solsonenca va compartir uns minuts del nostre matinal. A preguntes del conductor de l’espai “Així És La Vida” (11.00 a 15.00 de dilluns a divendres), la Gemma conversava amb Rafel Corbí sobre la seva carrera, inquietuds, estudis, música, sentiments…. Prepareu-vos a descobrir una gemma, un sol, en l’escena musical del nostre petit país.

L’inici.

L’àlbum debut de Gemm Sol  és una mirada cap a l’interior que ha permès a l’artista sentir, créixer i conèixer a través de la introspecció. “No Està Bé” inclou vuit melodies originals, vestides de lletres costumistes, properes i delicades, banyades en un estil pop indie amb aires de reggae.

El primer single va ser “Vine a ballar amb mi”, una cançó que parla sobre la recerca cap a una connexió recíproca, mitjançant sensacions que es poden anar intuint i descobrint al llarg del videoclip, a través del contacte amb la natura. Un dels elements que apareixen, el qual es va referenciant a moltes de les cançons, és el sol en tant que llum, naturalesa i estiu, una font d’inspiració tant en l’àmbit musical com personal.

La cançó més íntima és “Casa meva”. La va escriure durant la quarantena, al piano de casa, plorant. A més té una producció diferent a les altres i plasma molt bé allò que l’artista volia transmetre, que és aquesta seva part més trista i fosca.

Amb tot aquest recorregut ha après que, en realitat, sí que està bé.

GEMM SOL, L’ARTISTA

Nascuda a Solsona (Lleida) l’any 2000, Gemma Torrecillas va començar a anar a l’Escola Municipal de Música de Solsona de ben petita. Allà va estudiar piano, cant i llenguatge musical. Va ser llavors quan va descobrir què és el que volia fer realment: música.

Va seguir el seu aprenentatge al Taller de Músics, estudiant piano, harmonia i combo. En aquest context va trobar la inspiració necessària per escriure les seves primeres cançons i treure-les a la llum.

Aquest disc, que es va començar a gravar ara fa aproximadament un any, és l’inici de la recerca de la seva pròpia identitat artística. És per això que els temes que el conformen no tenen massa complexitat musical, però defineixen a la perfecció a la Gemm Sol, a qui sempre li ha estat més fàcil expressar-se amb coses senzilles. A partir d’aquestes creacions, Gemma Torrecillas s’ha animat a descobrir nous conceptes musicals i voler experimentar en composicions futures.

Actualment segueix formant-se en piano, cant i guitarra, i tot i que sempre prioritza el seu projecte personal, també forma part de Quartsdeduo, un duet de versions, i Els Superherois, un grup de música infantil.

En el següent enllaç pots escoltar sencera l’entrevista als matinals de Ràdio Palafrugell, amb Rafel Corbí.

Així és la vida

L'espai matinal de Palafrugell

More info