Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Espai LGTBI de Palafrugell

Sònia Vivoles explica l'Espai LGTBI

[PODCAST]

Coincidint amb el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia conversem amb la Sònia Vivoles. La coordinadora de l’Espai LGTBI de Palafrugell explica els serveis que ofereix aquest espai.

L’Àrea de Benestar Social i Igualtat posa a disposició de tots els palafrugellencs l’Espai LGTBI. Aquest és un servei adreçat a tota la població que vulgui a donar a conèixer o preguntar sobre alguna situació relacionada amb la diversitat sexual. Tanmateix, també sobre orientació sexual o expressió de gènere, i molt especialment per a aquelles persones que han patit, pateixen o siguin susceptibles de patir qualsevol situació de discriminació per LGTBIfòbia.

L’Espai LGTBI es troba ubicat al C/ Pals, 77 i disposa d’un servei d’atenció integral (SAI) que està obert el tercer dimecres de cada mes amb cita prèvia. Per exemple, entre d’altres, ofereix informació i assessorament, atenció social, incidències, acompanyament psicològic o assessorament legal. L’Espai LGTBI és un servei és gratuït i l’atenció és professionalitzada i confidencial.

Per últim, si us voleu posar en contacte amb l’Espai LGTBI cal trucar al 972 61 18 79 o enviar un correu electrònic a espailgtbi@palafrugell.cat

Conceptes relacionats amb l’Espai Dona i LGTBI

– Persona heterosexual: Persona que sent atracció sexual per persones de l’altre sexe.
– Persona homosexual: Persona que sent atracció per persones del seu mateix sexe.
– Persona bisesexual: Persona que sent atracció sexual per homes i dones.
– Persona transgènere: Persona que se sent del gènere contrari a aquell que li va ser atribuït en néixer segons les seves característiques biològiques (sexe).
– Persona intersexual: Persona que ha desenvolupat biològicament característiques sexuals pròpies tant dels homes com de les dones.
– Persona queer: Persona que d’acord amb la teoria queer, no subscriu la divisió binària tradicional dels gèneres i rebutja identificar-se amb un home o una dona o amb una orientació sexual específica.
– LBTBI fòbia: Aversió a l’homosexualitat, bisexualitat, transidentitat i intersexualitat, així com a les persones homosexuals, bisexuals, trangèneres i intersexuals.