Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Entrevista a la cantant Mireia Feliu

Rafel Corbí

La Mireia Feliu presenta el disc “Mireia Canta Feliu”, un homenatge a les cançons de la seva tieta, la Núria Feliu. I ho fa al matinal de Ràdio Palafrugell conversant amb Rafel Corbí.

Mireia canta Feliu“, el nou àlbum de Mireia Feliu & David Mengual Maitia, és una revisió molt personal del repertori de la seva tieta Núria Feliu. Aquesta és una proposta molt personal del repertori de la Núria Feliu, de la mà de la Mireia Feliu a la veu, i de David Mengual & Maitia a la part instrumental.

Una visió molt personal.

La Mireia Feliu presenta una revisió del repertori de la Núria Feliu, agafant les seves cançons i portant-les a territoris sonors molt diferents dels escoltats fins ara. Per a la Mireia, la música de la seva tieta ha format part des de sempre del seu univers sonor i familiar. En aquest projecte proposa una nova visió d’aquest repertori que coneix tan bé.
Són cançons conegudes que sonen com a noves cançons. Sense fórmules ni idees preconcebudes. Sense etiquetes ni llocs on arribar. Són les cançons que cantava la Núria Feliu. I sonen molt diferent.

El David Mengual ha actuat de catalitzador en aquest viatge musical i ha aportat a aquestes cançons una nova mirada, fidel a la seva recerca constant per trencar esquemes tot buscant nous ponts expressius entre la seva personalitat i la dels seus col·laboradors.

Els protagonistes

Mireia Feliu ha participat en diversos projectes, tant com a líder, com formant part de grups liderats per altres instrumentistes. Com a vocalista ha liderat el grup Mireia Feliu jazz 3 i Mireia Feliu Grup acompanyada del Francesc Capella, Leandro Hipaucha i Martí Serra entre d’altres. Amb el pianista Ismael Dueñas actua, en un duet molt personal, en nombrosos cicles, escenaris, festivals i sales de jazz. Vocalista del grup de swing The Lindy Hoppers Band des del 2016. Va participar en la gravació del
disc “Amb un aire country” de la Núria Feliu i la seva posterior gira.

David Mengual és un músic de reconegut prestigi i un dels creadors més destacats de l’escena del jazz catalana. Al llarg de la seva carrera, ha col·laborat amb destacats membres de la comunitat jazzística nacional i internacional, inclou noms com els de Barry Harris, George Cables, Kevin Hayes, Steve Wilson, Eric Alexander, Paul Edmonds, Spanky Wilson, Perico Sambeat, Tim Garland, Mike Nielsen, Phillipe Thomas. Mengual és professor al Conservatori del Liceu i de Conjunt instrumental al Taller de
Músics Escola Superior d’Estudis Musicals.

MÉS INFORMACIÓ:
Facebook https://www.facebook.com/mireia.f.rafols
Instagram https://www.instagram.com/mireia.feliu/
YouTube https://www.youtube.com/channel/UCNtd49byRIO87pTKnRltPnw
Contacte: feliumireia@gmail.com

Fotografia: Jordi Bernabé