Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Enric Alegre presenta la Fredi’s Jazz Band

Rafel Corbí

  • Fredi’s Jazz Band és una formació instrumental sorgida de l’Escola Municipal de Música Frederic Mompou de Matadepera.


Enric Alegre va cursar estudis musicals de saxo i flauta travessera a l’Aula de Música Moderna i Jazz de Barcelona. També cal destacar que ha col·laborat amb nombrosos músics del país i ha participat en festivals de jazz, entre ells a Terrassa, Barcelona, Logronyo i Múrcia.

L’any 1996 va començar la seva trajectòria com a docent, en aquest cas, a l’Escola de Música Municipal de Capellades i actualment, és docent de clarinet i saxo a l’Escola Municipal de Música de Matadepera i director del grup de vent.

 

La Fredi’s Jazz Band

En aquesta ocasió, presenta la Fredi’s Jazz Band, una formació instrumental que va començar a l’Escola Municipal de Música Frederic Mompou de Matadepera (l’any 2013), i que actualment és una associació musical. El nom Fredi’s va en honor a Frederic Mompou, un compositor català conegut, principalment, per les seves peces per a piano sol.

 

 

A més, detalla que es tracta d’una big band pedagògica perquè els alumnes hi poden participar per aprendre i engegar projectes nous.

 

 

Aquesta formació pot categoritzar-se com a big band de swing amb un llenguatge modern, que busca la creativitat i també, poder adaptar nous temes mitjançant la improvisació. Remarca que és un procés complicat, ja que la banda està formada per forces membres. 

 

 

Entre els membres, la formació inclou solistes que tenen molt talent.

 

 

Actualment, ja estan preparant nous concerts per aquest any.

Enregistrament del nou disc

El disc va ser enregistrat a la Nova Jazz Cava de Terrassa durant l’abril de 2021. Alegre explica que van tardar uns tres dies a gravar-ho i en directe, un fet que remarca que va ser difícil i amb tres preses diferents per cançó.

 

 

Per acabar, Enric Alegre apunta que les cançons incloses en el disc han estat escollides entre els membres de la formació.

 

Així és la vida

L'espai matinal de Palafrugell

More info