Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


En quin punt es troba l’educació sexual a casa nostra?

Rubén Herranz Vieito

Aquesta setmana a l’Hora del Peix Fregit ens ha tornat a visitar l’Ester Mullera. Amb la psicòloga de l’Espai Dona de Palafrugell hem posat la mirada sobre l’educació sexual. Així, hem volgut posar un xic més de llum sobre en quin punt es troba l’educació sexual a casa nostra.

D’una banda, l’Ester ha volgut remarcar que ens trobem molt lluny d’altres països on l’educació sexual és una assignatura més a les escoles. A més, també ha recordat que a la televisió pública de Noruega hi ha un programa en el que es parla de sexe per als més petits de la casa. Un fet que es va poder veure al documental El Sexe Ignorat.

Per tot això, la psicòloga de l’Espai Dona creu que encara l’educació sexual a casa nostra es troba a anys llum d’altres països. En aquest sentit, ha explicat que, actualment, els tallers i formacions que es fan a les escoles estan més enfocats cap a la igualtat de gènere i que no posen la mirada sobre les conductes afectives sexuals. Així, per l’Ester Mullera, “aquesta és l’assignatura pendents de la majoria de municipis“. A més, el fet que no sigui una assignatura obligatòria fa que siguin els centres els que decideixin quin tipus de xerrades o tallers ofereixen.

D’altra banda, un aspecte que també ha volgut remarcar l’Ester és el fet que en els llibres de text, també, encara queda molt camp per recórrer. Així, ha explicat que en els llibres de 6è de primària hi apareixen totes les parts dels genitals dels homes. En canvi, passen molt per sobre el que és el clítoris i quina funció té.

Així doncs, malgrat que s’han anat fent passos, l’educació sexual a casa nostra encara té molt camí per fer.