Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Aquest passat dimarts el costat de tramuntana del bonic i ben conservat castell de Calonge va viure una preciosa nit de música catalana. Un projecte a diverses bandes, amb la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya com a principal força. Això si, l’espectacle es fa gran i agafa consistència amb la presència de la Polifònica de Puig-reig (Josep Maria Conangla i Emmanuel Niubò, directors). I a més, compta amb quatre grans vocalistes que van tornant-se en les interpretacions: Manu Guix, Elena Gadel, Miki Núñez i un gran descobriment per a mi, la Paula Giberga.
El lloc, la música, les veus i les cançons ho van posar tot de la seva part per fer que la nit anés passant de peça en peça, com qui no vol la cosa, fins arribar al final. Apoteòsic, amb la interpretació de l’himne de Catalunya, els Segadors, de la mà de la Polifònica.

Per trobar, només puc dir que em va sobtar que no hi hagués més comunicació amb el públic, en forma de comentaris, presentacions o quelcom que fes més profunda la connexió amb els espectadors. Malgrat això, recomanem molt especialment aquesta actuació si teniu la possibilitat d’assistir-hi.


La història darrera de la SCCC

Per iniciativa de Narcís Lagares i Josep Lagares, i amb l’impuls i el suport de METALQUIMIA, l’any 2008 va néixer la SIMFÒNICA DE COBLA I CORDA DE CATALUNYA (SCCC), una formació musical inèdita integrada pels instruments de corda d’una orquestra simfònica units al personalíssim so dels instruments de vent de la cobla.

El repertori de la SCCC va estar dedicat els primers anys a la música catalana de tots els temps, amb orquestracions de músics reconeguts de les nostres terres.

L’any 2012 la SCCC es va voler reinventar i rejovenir, gràcies a la unió dels instrumentistes de cobla de La Principal de la Bisbal amb la corda i percussió de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines (JOCG). Aquest és un ambiciós projecte pedagògic que té per objectiu contribuir a la formació dels joves talents musicals. També vol actuar de pont cap a la seva integració al món de les orquestres professionals.

En aquesta nova etapa, la SCCC ha fet un pas ferm cap a la internacionalització i consolidació del projecte, a la vegada que ha incrementat notablement el format de l’orquestra, amb més de 70 músics sota la direcció artística i musical de Francesc Cassú i la direcció tècnica de Jaume Lleixà. En aquests anys, en els seus concerts i enregistraments la SCCC ha col·laborat amb nombrosos artistes i cantants, entre els que destaquen Nina, Pep Poblet, Cris JuanicoBethManu Guix, Elena Gadel, Roger Padullés, Marta Mathéu, Toni Marsol, Gemma Coma-Alaberti la Coral Polifònica de Puig-reig. Els tres darrers discs de la SCCC, Tossudament Llach, Cançó d’amor i de guerra i Llull, van obtenir el Premi Enderrock 2017, 2018 i 2019 al millor disc en la categoria de Clàssica per votació popular.

Podeu visitar la web dels festivals a https://festivalsdecalonge.cat/

Festivals de Calonge

Els Festivals de Calonge – Espectacles tot l’any us conviden al nou format  “Va de masos!”. Va de masos! és contacte directe amb la natura, amb la pagesia tradicional del nostre poble, és una simbiosi perfecta entre Música, Cultura i Terra. Una oportunitat molt única per assaborir a fons diverses propostes artístiques, alhora que ens endinsem en alguns dels racons més desconeguts de la nostra vila.

Hores d’ara en queden 3, d’actuacions. Xavier Calvet el 20 de juliol, Anna Ferrer el 24 d’agost i Miratjazz el 7 de setembre.

Així és la vida

L'espai matinal de Palafrugell

More info