Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Eduard Llorà fa balanç de les actuacions de les Vies Verdes

Rafel Corbí

  • Actualment, estan en marxa noves actuacions a les Vies Verdes.
  • Es preveu realitzar el tram que uneix Sant Antoni de Calonge amb Platja d’Aro.
  • S’està començant a instal·lar plafons amb llenguatge braile.

 

El president del Consorci de les Vies Verdes i alcalde de les Planes d’Hostoles, Eduard Llorà, valora les actuacions que estan en marxa en les vies de comunicació destinades únicament a la circulació a peu i en bicicleta. Aquestes permeten introduir-se a la natura i conèixer els diferents municipis.

El Consorci de les Vies Verdes és un organisme de la Diputació de Girona, que gestiona els traçats des de l’any 2003 amb la col·laboració dels ajuntaments dels municipis.

 

La importància d’establir nous camins

Primer de tot, Eduard Llorà avança que aviat es farà la presentació de les obres del tram que ha d’unir els municipis de Calonge i Sant Antoni amb el de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró. D’aquesta manera, també s’enllaçaran les rutes del Carrilet i el Tren Petit.

 

 

Llorà es mostra confiat de les actuacions previstes, tot i l’endarreriment causat per la pandèmia. A part d’aquell traçat, des del consorci s’estan executant noves actuacions. Actualment, s’estan plantejant nous projectes que es posaran en marxa pròximament, entre ells a Celrà o la Vall d’en Bas. A més, afegeix que probablement es rebran noves ajudes per construir nous trams.

 

 

També ens avança les actuacions de la zona del riu Fluvià o el Pla de l’Estany.

 

 

Des de la Diputació de Girona hi ha la voluntat de crear nous camins, per tal de no deixar zones fosques. Llorà remarca que aquestes vies no són només per atraure turistes, sinó que els principals usuaris i usuàries d’aquestes són els i les habitants de la zona.

 

Vies per a tothom

A més, s’està treballant en un projecte anomenat Blind Explorer que té com a finalitat facilitar la circulació de les persones invidents per aquestes vies. Explica que la tecnologia permet fer unes Vies Verdes més inclusives. A més, també s’han afegit plafons informatius en braile.

 

 

Unió de les comarques gironines amb la Catalunya Nord

A part de les Vies Verdes, a la demarcació de Girona es disposa del Pirinexus, una ruta cicloturística catalana que enllaça les comarques gironines i la Catalunya Nord. Per aquest motiu, es va col·laborar amb el Conseil Général des Pyrénées Orientales i Pays Pyrénées Méditerranée per poder-ho fer-ho realitat l’any 2013. Es tracta d’un gran cercle de més de 350 quilòmetres que connecten els Pirineus amb la Costa Brava.

 

Es pot recuperar la conversa íntegra de Rafel Corbí a Eduard Llorà, a continuació.

Així és la vida

L'espai matinal de Palafrugell

More info