Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Dia Internacional dels Museus. Propostes del Museu del Suro i a Palafrugell

Dia Internacional dels Museus. Activitats al Museu del Suro

[PODCAST]

Pep Espadalé, director del Museu del Suro de Palafrugell ens explica les activitats que que proposen coincidint amb el Dia Internacional dels Museus.

El Dia Internacional dels Museus se celebra cada 18 de maig. La Generalitat va adoptar aquesta celebració l’any 1977 amb l’objectiu de donar a conèixer l’oferta cultural que hi ha arreu del territori.

En aquest sentit, des del Museu del Suro ja fa uns quants anys que se suma aquesta proposta. Enguany per celebrar aquest Dia Internacional ha organitzat diverses propostes. Primer de tot, dissabte a les 10h obriran l’exposició Les fàbriques cremen. Un petita mostra d’imatges d’alguns dels incendis més coneguts que hi ha hagut a Palafrugell.

A més a més, durant tot el dia tant el Museu com la Torre de Guaita de Sant Sebastià faran una jornada de portes obertes. D’aquesta manera es podran veure les exposicions permanents i temporals dels dos espais. Les portes obertes també continuaran diumenge al matí.

El plat fort, però, serà dissabte a la nit. Per 4 any consecutiu el Museu també se suma a la Nit dels Museus. Seguint la línia dels altres anys, enguany s’oferirà un audiovisual documental al voltant de la cultura del soul. La vetllada acabarà amb un concert de soul a càrrec del grup The Almost Brothers.

Més oferta cultural a Palafrugell

D’altra banda, també la Fundació Josep Pla i el Museu de Can Mario de la Fundació Vila Casas, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus proposen jornada de portes obertes. La Fundació Josep Pla, a més a més, per dissabte ha organitzat dues activitats.

D’una banda,  a les 11.30 als jardins de Cap Roig ofereix una Ruta Literària Josep Pla a Cap Roig. Per altra banda, ha preparat una visita guida per l’exposició Josep Pla. La diabólica il·lusió d’escriure. L’activitat començarà a les 12h.

Per últim, el museu de Can Mario per dissabte i diumenge ha organitzat visites a l’exposició temporal Col·lecció olorVISUAL.