Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


David Viñolas presenta el disc ‘5ET’

Rafel Corbí

5ET

L’inquiet i eclèctic baterista David Viñolas, envoltat d’un elenc de grans músics de l’escena jazzística catalana, presenta nou projecte a quintet. Arriba després del seu disc de debut “Cap al Capvespre” (Quadrant records, 2014), d’enregistrar juntament amb el pianista Sergi Sirvent els dos volums de  “Recreacions tímbriques: De Mompou a Bartók” (Selffish records, 2020), o “Nucli trio” (Errabal jazz, 2021) entre d’altres.

En aquest treball trobem una majoria de composicions pròpies, escrites en el temps i ara arrenjadas per a formació de quintet clàssic (trompeta, saxo, piano, contrabaix i bateria) i algun stàndard. Un repertori inspirat en la tradició i acostant-se a la frescor i la calidesa de les formacions dels 60’s, fent que el quintet soni a grup, sense protagonismes, on tots els membres destaquen per igual.

 

Entre les peces que formen aquest disc, trobem “MR Smiles”, un tema original del polifacètic Jordi Rossy, al que David Viñolas vol fer un reconeixement a la influència i la inspiració que aquest músic li ha aportat, i dos stàndards, el clàssic “Days of wine & roses” i “Ruby my dear”, que compta amb la col·laboració especial a la veu i trombó de Rita Payés, tots dos arranjats igualment per ell mateix, on els hi ha donat la volta, cercant un aire més personal.

 

Crèdits tècnics:

Pol Omedes, trompeta
Miguel Fernández, saxo tenor
Joan Monné, piano
Manel Fortià, contrabaix
David Viñolas, bateria
Rita Payés, veu i trombó (“Ruby my dear”).

DAVID VIÑOLAS (Centelles, 1978)

Cec de naixement, el seu interès per la música es desperta ben aviat, quan comença a estudiar piano clàssic i llenguatge musical a l’Escola Municipal de Centelles. Al mateix temps forma part del grup de grallers dels gegants del poble on alterna la gralla i la caixa, mostrant ja una especial devoció per aquesta última.

El seu esperit inquiet li demana explorar altres camins i, a banda de l’harmonia clàssica, de jove entra de ple en la música moderna. Ho fa estudiant al Taller de Músics, al Centre d’Estudis Musicals Passatge, rebent classes particulars i també de forma autodidàctica: bateria, combo, piano, percussió, harmonia i arranjaments són algunes de les disciplines que ha cultivat de la mà de grans músics com Toni Pagès, Marcelo Valente, Javier Feierstein, Alberto Cabello, Marc Vernis, José Reinoso, Raül Reverter, David Mengual, Marc Miralta, Santi Serratosa, Joào Balào, Tapan Bhattacharya, Marko Djordjevic, Rui López Nussa, Jo Krause, Calixto Oviedo, entre d’altres.

Ja en plena maduresa musical i personal, capbussat en els diferents vessants que li ofereix la bateria com a instrument, el febrer de 2004 resideix a Nova York. Allà es forma amb Ernesto Simpson, Johny Almendra i Jeff Ballard. La mirada oberta i eclèctica el porta a fundar projectes com el trio de bateries “Stick in trio” o el grup de percussió i dansa “Essència”. Amb ells explora els camins del jazz, el flamenc, el ritme com a concepte musical, etc.

Durant la seva trajectòria ha col·laborat, tocat i enregistrant treballs amb músics i projectes com Sergi Sirvent, Marta Roma, Roberto García, Omar González, Santi Careta, Feliu Ventura, “Funkystep & the Sey Sisters”, Adrià Plana, El velda, “Badabadoc”, Cobla Lluïsos de Taradell, “Tarasca”, Marc Cuevas, Dave Juarez, Acari Bertran, Raynald Colom, Joan Asensio, David Leiva, Joana Serrat, Raül Reverter, “Etna quartet”, “Baraka project”, “Omelé”, “La Cava Big band” dirigida per Marc Vernis, “Kibor”, “Dijous paella”, “Dúmbala canalla”, “La transfrontaliere de l’amor”, entre d’altres. Aquests projectes l’han portat a girar per Catalunya, España, França, Andorra, Cuba, Turquia, Portugal, Àustria, etc.

Actualment forma part de “Nucli trio”, Sergi Sirvent & David Viñolas, “Col·lectiu Soroll” i lidera els seus propis projectes David Viñolas 5ET, David Viñolas trio i David Viñolas bateria a soles. També està actiu en altres formacions com a sideman.

Així és la vida

L'espai matinal de Palafrugell

More info