Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Controlar el mosquit tigre

Ràdio Palafrugell

Parlem amb Eduard Marquès, responsable del Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i Baix Ter. Malgrat que any rere any es parla de la gran proliferació de l’espècie dels mosquits tigre, controlar-los és senzill. Marquès ha donat les claus per controlar el mosquit tigre.

En aquest sentit, també cal vigilar certs llocs de la llar. Per exemple, els jardins, les terrasses, o els balcons. Segons Eduard Marquès aquests solen ser on les femelles de mosquit tigre fan les seves postes.

D’altra banda, el responsable del Servei de Control de Mosquits també ha recordat que el més important és la prevenció. Així, la clau està en combatre les larves de mosquits, més que no pas intentar lluitar a través de productes químics. Aquesta és una batalla perduda.

Així com a Itàlia els mosquits són resistents a certs productes químics, a casa nostra això no ha succeït perquè la lluita es va fer a partir de la prevenció. Per tant, cal incidir en les campayes de prevenció i evitar tenir llocs on es quedi aigua estancada. El mosquit tigre és originari del sud-est asiàtic i es va detectar a Catalunya per primera vegada l’estiu de 2004.

La presència del mosquit és molt molesta pel nombre tan elevat de picades que causen els exemplars femella. Aquest mosquit té la capacitat d’actuar com a vector (transmissor) d’algunes malalties, com les produïdes pels virus Chikungunya, dengue i Zika. Així doncs, el millor per controlar el mosquit tigre és la prevenció per lluitar contra aquesta espècies invasora.