Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Aquest cap de setmana ha estat molt musical, i esplèndid, diria jo. Unes actuacions que hem pogut seguir, i moltes altres que no hem pogut gaudir. És el que té el bon temps i l’estiu.

(a)phònica, a Banyoles

Dissabte fèiem via cap a Banyoles, per gaudir del Festival A(ph)ònica. Una trobada diferent que us recomano molt especialment per a futures edicions.

Un festival on la protagonista és la veu. Allà, entre fantàstics concerts, vam voler gaudir de la maduresa del pop càlid, íntim, tipus chillout de l’Anna Andreu, amb el seu disc de debut en solitari, “Els Mals Costums”.

L’ex del projecte Calido Home, acompanyada de la seva inseparable parella i gran músic Marina Arrufat, va ser molt ben rebuda.

El concert de l’Anna va ser com rodolar a través de la seva veu, que ens porta a un país de sensacions. Les melodies eren transportades i embolcallades entre el suau toc de la Marina a la bateria i teclats i la guitarra i veu de la cantant barcelonina. Una trobadora emotiva per a un concert amb molta complicitat, ampliat amb la màgia del claustre del Monestir de Sant Esteve.

Seguim. Una bona sorpresa va ser també el primer dels concerts de Berywam, a l’escenari de la Muralla.  No coneixia aquest grup de beatbox francès amb seu a Tolosa de Llenguadoc (Occitània, França). La recomanació de l’Alda Rodríguez, d’Alter Sinergies, va ser plenament encertada.

Berywam van guanyar el Campionat de França de Beatbox 2016. El seu EP de debut es va llançar el 2 de juny de 2017. També van guanyar el Campionat Mundial de Batalla de Beatbox (Beatbox Battle Championship) 2018 en la categoria Crew. 4 membres té aquesta formació acapella, que només amb la seva veu van fer aixecar-se al públic de les seves cadires, ballar i cantar amb ells. Una molt alta qualitat de cançons, de simpatia i bon rotllo que van ser, per a mi, la sorpresa de la tarda-nit.

Neus Mar, al TMP de Palafrugell

I que dir de diumenge que no hagi dit mai. Ja sabeu que tinc una especial debilitat per la Neus Mar. La palafrugellenca, veu preciosa on les hi hagi, s’ha posat a la butxaca el públic del món de l’havanera o del cant de taverna, i també els seguidors de Llach amb el seu anterior projecte musical.

Ara fugint, com diu ella, del seu espai de comfort, ens ofereix el disc “Heroïnes“, on versiona cançons de cantants femenines amb la magnífica col·laboració d’uns arranjaments fets a mida d’ella per en Nito Figueras. El teatre municipal de Palafrugell va viure una tarda de màgia i connexió entre un públic entregat i la Neus.

Avui n’hem parlat amb ella al matinal de Ràdio Palafrugell.

Gaudiu de l’estiu i dels festivals de casa nostra, que valen realment la pena.

Rafel Corbí
Ràdio Palafrugell

Aquí hi trobareu l’entrevista que en el seu moment vam fer a l’Anna Andreu amb motiu de la presentació del seu disc.

Així és la vida

L'espai matinal de Palafrugell

More info