Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Biografia de Catalunya, darrera publicació de Miquel Borrell

Rubén Herranz

La Biblioteca de Palafrugell acull aquest divendres a les 19h la presentació del llibre Biografia de Catalunya, la darrera publicació de Miquel Borrell.

El llibre és una història de Catalunya per a un públic ampli, explicada de forma distreta i engrescadora, amb un llenguatge planer i entenedor, sense caure en populismes ni en un excés d’erudició. Així doncs, una història total de Catalunya, sense limitar-se només a la història política i econòmica.

En aquest sentit, l’autor narra una història en la qual apareixen temes gastronòmics, de sexualitat, musicals, literaris, artístics, de marginació social, etc.. D’aquesta manera, durant tot el llibre el lector pot trobar diverses anècdotes relacionades amb personatges que han tingut especial rellevància per a Catalunya.

Una publicació que està avalada pel MH President de la Generalitat, Quim Torra, el qual en la presentació del llibre a Santa Coloma de Farners va dir el següent:

Biografia de Catalunya Quim Torra

Miquel Borrell mestre, llicenciat en Geografia i Història i doctor cum laude en Història Moderna per la Universitat de Girona. És membre de l’Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona, de la Societat Catalana d’Estudis Històrics (Institut d’Estudis Catalans) i de la junta del Centre d’Estudis Selvatans. Borrell ha passat per la sintonia de Ràdio Palafrugell per fer una petita pinzellada del que hi ha a Biografia de Catalunya.

D’altra banda, la presentació també comptarà amb la presència de la presidenta d’Òmnium Baix Empordà, Neus Colomer.