Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


ASIER OLABARRIETA presenta “RETRATO PARA BIG BAND”

Rafel Corbí

Retrato Para Big Band

El bateria i compositor Asier Olabarrieta presenta el seu debut discogràfic titulat Retrato para Big Band, un treball integrat per música composta i arreglada per ell per a formació de big band i gravada juntament amb 17 dels millors músics joves de l’escena jazzística barcelonina. Amb només 23 anys, Asier es desmarca amb un treball decidit i sòlid malgrat la seva joventut. Un disc que destaca per la seva frescor, la seva riquesa en matisos i recursos musicals i les seves grans interpretacions.

Influències i col·laboradors

Encara que hi ha diferents influències clarament presents en la seva música, com el jazz més tradicional en els temes Al cruzar la puerta o Seguramente quizás, o el rock i el soul en Contigo o Rompe el silencio, la feina segueix mostrant gran coherència i personalitat. Això és possible gràcies tant a la tasca personal d’Asier com a compositor i arranjador com a les magnífiques interpretacions que ofereixen els músics que l’acompanyen.

Destaquen el solo de saxo tenor a càrrec de Martí Carrasco a Recuerdo…, el tema que obre el disc; l’energètic solo de trombó a càrrec de Pablo Martín en el tema Déjà Vu; o el gran solo de trompeta a càrrec de Joan Mar Sauqué a Al cruzar la puerta. També resulta clau el gran treball d’acompanyament a càrrec de la base de la formació: Guillem García al piano, Miquel de Riba a la guitarra, Juan Pastor al contrabaix i el mateix Asier Olabarrieta a la bateria.

Formació:

– Saxos: Roger Mir, Fran Ramos, Martí Carrasco, César del Val, Carlos Santos.

– Trompetes: Joan Mar Sauqué, María Antonia Gili, Arnau Morell, Albert Clapés.

– Trombons: Pablo Martín, Miguel Moisés, Max Tato, Joan Codina.

– Base: Guillem García (piano), Miquel de Riba (guitarra), Juan Pastor (contrabaix), Asier Olabarrieta (bateria).

– Direcció: Sergi Vergés.

Asier Olabarrieta (Pamplona-Iruña, 1997)

Nascut en el si d’una família de músics (tant el seu pare com la seva mare ho són) va aprendre a tocar de manera autodidacta el piano, la guitarra i a cantar, a més de fer classes de bateria i de teoria dels 7 als 16 anys. Als 17 anys es trasllada a Barcelona per estudiar un grau superior de bateria jazz al Conservatori de Liceu, recolzat per la beca “joves promeses” atorgada per la fundació de música Ferrer Salat. Allà rep classes dels músics de jazz més importants de país, com Horacio Fumero, Marc Miralta, David Xirgu, Giulia Valle, David Mengual o Sergi Vergés.

Animat per aquest últim, comença a compondre i arreglar música per a formació de big band. Després es gradua en el conservatori presentant aquest repertori com recital de fi de carrera, la qual cosa li mereix ser reconegut amb el premi extraordinari de la seva promoció.

Escolta l’entrevista sencera de Rafel Corbí amb Asier Olabarrieta al següent enllaç:

Escolta l’àlbum Retrato Para Big Band al canal d’Spotify