Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


ALÉRGICAS AL POLEN PRESENTEN NOU ÀLBUM: ‘DE SOBRETAULA’

Rafel Corbí

DE SOBRETAULA

És el segon àlbum d’estudi del sextet gracienc Alérgicas al Polen. Poc més d’un any després de debutar amb l’elapé De cero (autoeditat), les artistes fan un pas més enllà en la seva trajectòria i publiquen De sobretaula (Microscopi); un recull de set cançons fresques i enyoradisses que s’endinsen en paisatges de postal, tardors i primaveres amb tonalitats tant introspectives com melodioses. Els nous temes, han estat enregistrats i masteritzats a l’estudi MGTZM de Vic per Joan Borràs i Ferran Casas, i l’àlbum es publica de la mà de Segell Microscopi, tot plegat amb el suport de NIU Mgmt, qui s’encarrega de la representació i contractació de la banda.

Maria Riba (teclista Alérgicas al Polen) diu:

Després d’un dinar de Nadal, d’una calçotada amb les amigues, després d’un sopar a la fresca una nit d’estiu, d’un esmorzar l’endemà d’una festa, d’un migdia a casa l’àvia… Panxa plena, restes, peles, cures, riures, i una cançó que vola suau sobre la taula desendreçada… Després d’aquesta una altra, i una altra i així fins a omplir l’espai d’una simbiosi perfecte de música, de paraules i gent. Sobretaula. Un concepte tan proper, tan nostre. Moments compartits, gaudits, assaborits. Retratar aquests instants que ens inspiren i ens omplen d’empenta per seguir creixent i creant xarxa. Així neix el proper disc d’Alérgicas al polen: “De sobretaula”. Un recull de set cançons construïdes des de petits racons de l’interior de cadascuna de nosaltres. Per seguir ballant, cantant, escoltant amb els ulls tancats, sentint de fons mentre xerres, recollint les restes de l’àpat. Per amenitzar i ambientar les sobretaules, que tant ens agraden en aquest tros de terra.

ALÉRGICAS AL POLEN són:

Marina Rico (veu principal)
Joana Subirats (segona veu i guitarra espanyola)
Maria Riba (teclat)
Emma Dotres (guitarra elèctrica)
Berta Batiste (bateria, pad i saxo)
Ona Salabert (baix)

ALÉRGICAS AL POLEN

El grup va néixer a principis del 2020, fruit de la metamorfosi de la banda ‘Flowrs’ a la imminent Alérgicas al Polen.

La primera, formada per tres de les actuals integrants (Joana Subirats, Marina Rico i Maria Riba), feia un temps que plantava llavors d’alguna cosa que poc després despertaria en les tres amigues gracienques. Després de molts cafès i Cacaolats a Plaça del Sol, al seu barri, van veure que era el moment de fer el pas i fer créixer el projecte cap a una nova direcció: més consolidada.

Aquí va ser quan van entrar l’Emma Dotres, la Berta Batiste i l’Ona Salabert, amb qui es coneixien del barri -de l’esplai, de l’escola de música, etc.-. Malauradament, aquest punt en el temps va coincidir amb l’esclat de la pandèmia; que va provocar l’anul·lació dels primers concerts que Alérgicas al polen tenia com a nova banda i com a sextet. No obstant, van anar llençant les cançons que portaven temps preparant, fins a descobrir el seu primer àlbum autoeditat ‘De cero’.

Mesos després, amb les restriccions ja una mica més relaxades, van veure l’oportunitat de sortir del buc d’assaig presentant-se en algun concurs musical, com ara el Desconnecta, on van quedar finalistes juntament amb Ariox i Remei de Ca la Fresca.

Un any més tard i després de molt esforç i rodatge per escenaris (en la mesura que han pogut, degut a la pandèmia), treuen el seu segon disc, aquesta vegada amb Segell Microscopi.

 

Així és la vida

L'espai matinal de Palafrugell

More info