Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


AIGUA (Joan Peiró Aznar & Lies Hendrix) presenten “Noninó”

Rafel Corbí

Aigua és la millor paraula per descriure el duo format per Joan Peiró Aznar i Lies Hendrix. L’aigua vessa i s’escampa, es gela i s’atura, bull i s’enlaira, plovineja o arruixa. Borbolleja, viatja i desemboca. L’aigua és dinàmica i així és la música. Joan i Lies s’escabussen en la intimitat del so per establir un diàleg entre companys, modest i sincer.

Des del cor de la Safor neix el seu últim projecte Noninó. En ell se serveixen de la música per rendir homenatge a la terra que ha vist néixer i créixer en Joan i que ha acollit a la Lies. La cultura popular és la font d’on brollen les seves creacions. El flamenco i el jazz manouche de Joan Peiró Aznar s’entrellacen amb la música folk i musette de Lies Hendrix per acolorir les danses i expressions musicals de la nostra terra.

Les seves havaneres, jotes, masurques i cançons de bressol onegen entre l’harmonia moderna i l’artesania de la música tradicional, mullades d’improvisació i poesia cantada.

Joan Peiró Aznar, guitarra i veu i Lies Hendrix, acordió diatònic.

Joan Peiró Aznar va néixer a Potries, València. A l’edat d’onze anys començà els seus estudis de guitarra clàssica i sis anys després entrà a estudiar al Conservatori Superior de les Illes Balears, amb l’especialitat guitarra clàssica. A Mallorca va créixer el seu interès per altres estils de música com el jazz o el flamenco, plasmant per primera vegada un llenguatge diferent a projectes com Munc Quartet o Abadia Vella. L’any 2015 es muda a Córdoba per aprofundir en els seus estudis de flamenco amb el mestre Paco Navarro. El 2019 es graduà al programa de Músiques del Món de l’Academy for Music and Drama de Göteborg, Suècia. Entre els seus projectes musicals actuals cal destacar l’investigació de la música dels territoris de parla catalana representat en l’espectacle Veus de Tramuntana: un retrat de la música valenciana i catalana. També ha realitzat projectes de teatre i música com Sagolikt (contes amb música) o Le voyage dans la lune (música i titelles).

Lies Hendrix va créixer a Bèlgica on començà a tocar l’acordió diatònic amb treze anys. El 2015 s’embarcà cap a Suècia per a estudiar Músiques del Món a l’Academy for Music and Drama de Göteborg. La cerca de la seva identitat musical és un viatge per les cançons tradicionals flamenques, les polques sueques, les jotes valencianes i les borreies franceses, tot amanit de jazz i valsos musette. Entre els seus mestres destaquen Pascale Rubens, Didier Laloy, Anne Niepold, Stéphane Milleret o Lucas Thébaut.  Actualment, és l’acordionista oficial de el grup escandinau Spöket i köket, amb qui ha gravat dos àlbums. El 2020 va establir la seva residència al poble saforenc de Potries.

Així és la vida

L'espai matinal de Palafrugell

More info