Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Adrià Plana ens presenta “Les Formigues”

Rafel Corbí

LES FORMIGUES

En aquest disc de música i lletres pròpies, i també dos poemes musicats, un de Joan Brossa i un altre de Víctor Sunyol, trobem cançons que parlen de temàtiques socials, crítiques amb el món i amb el sistema, així com temes de caràcter personal. La música es troba entre diferents estils: sonoritats folk, més rockeres o jazzeres, encara que també hi podem trobar una chacarera i un valset.

Aquest és el tercer àlbum d’estudi del guitarrista Adrià Plana com a líder i el tercer treball de la seva aventura com a cantautor després de “Les Cançons de la Surgència” i “El Disc de la Surgència”. Hi podem escoltar dues cançons. “Tot és Blanc” i “Adéu al Gel”, extretes d’un espectacle teatral propi on es narraven les aventures de l’expedició polar de Sir. Ernest Shackleton.

“Les formigues” està gravat amb tres músics més: Vic Moliner (baix i contrabaix), Néstor Giménez (piano i teclats) i Joan Terol (bateria) als Estudis Ground (Cornellà de Terri) amb l’enginyer de so Jaume Figueres. Ha estat postproduït i mesclat per Arnau Figueres a Tandem Records i masteritzat per Mario G. Alberni a Kadifornia (Cadiz). El disc compta amb el disseny de l’il·lustrador Joan Manel Pérez.

ADRIÀ PLANA

Guitarrista, cantant i compositor osonenc nascut l’any 1989. Després de passar pel Conservatori de Música de Vic va cursar els seus estudis superiors de guitarra jazz a l’ESMUC.

En l’àmbit guitarrístic ha après dels qui ha tingut a prop. L’han influenciat gent com Dani Pérez, Pau Figueres, Santi Careta o Jordi Matas, així com dels guitarristes a qui admira, Reinier Baas o Kurt Rosenwinkel.

La seva inquietud musical per descobrir diferents gèneres i estils l’ha portat a liderar projectes propis de caràcters ben diferents. El seu primer disc “Small Axe” (2013) –un homenatge personal a Bob Marley– va ser reconegut amb el premi a millor disc de l’any als premis de l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (AMJM). El projecte audiovisual “Les Cançons de la Surgència” (2014) va ser el començament de la seva aventura com a cantautor, tot creant i cantant les seves pròpies lletres i cançons.

Amb l’espectacle de creació pròpia “Tot és Blanc” (2015) va explorar la relació entre música, lletra i teatre, tot narrant a dalt l’escenari les aventures de l’explorador polar britànic de principis de segle XX Sir. Ernest Shackleton. L’any 2016 va publicar el seu segon disc d’estudi “El Disc de la Surgència“, on consolidava el seu estil genuí de música i lletra. Com a encàrrec de l’Auditori de Barcelona va crear l’espectacle “Revisiting Bowie” (2017), juntament amb la companyia de dansa Les Filles Föllen, per homenatjar la figura del desaparegut David Bowie.

UN ARTISTA PLENAMENT CONSOLIDAT

Com a acompanyant, ha compartit escenari amb artistes com Judit Nedderman, Clara Peya, Ferran Savall, Joana Serrat, Gemma Humet o Guillem Roma. Al llarg de la seva carrera ha tingut l’oportunitat de tocar amb figures destacades de l’escena del jazz com Jorge Rossy, Eladio Reinon, Joan Monné, Mario Rossy, Marc Miralta, Marco Mezquida, Gabriel Amargant o David Xirgu. Ha estat convidat en diverses ocasions a col·laborar amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i amb la Banda Municipal de Barcelona.

Actualment els principals projectes estables dels quals forma part són: The Gramophone All Stars Big Band (TGABB), la Barcelona Art Orchestra (BAO) i la Néstor Giménez Pocket Orchestra. Es dedica també a la docència musical a l’Escola Superior d’Estudis Musicals del Taller de Músics (ESEM) i a l’Escola Municipal de Música i Dansa Miquel Pongiluppi del Papiol.

Així és la vida

L'espai matinal de Palafrugell

More info