Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


PODCAST: Tertúlia sobre la cultura de Palafrugell

Escrit per el 25 d'Abril de 2023

  • Es parla sobre l’estat de la cultura de Palafrugell, quin n’ha de ser el futur i com s’ha de potenciar.

Alguns sectors culturals reclamen més inversió i propostes culturals a Palafrugell, en canvi, des de l’Ajuntament es destaca les noves iniciatives que s’han posat en marxa o recuperat en els últims anys.

Al programa especial de Sant Jordi de Ràdio Palafrugell, l’anterior directora de la Fundació Josep Pla, Anna Aguiló, va destacar que cal sumar nous públics a la cultura palafrugellenca i arrelar els museus i les fundacions. Explica que caldria incrementar els vincles culturals amb l’educació.

L’actual director de la Fundació Josep Pla, Francesc Montero, afegeix que s’hauria de treballar conjuntament amb l’àrea de Joventut per incrementar els hàbits culturals entre la població més jove.

Es mostren partidaris d’incrementar la presència de la cultura als carrers, com va ser la diada de Sant Jordi. Tot i això, la bibliotecària Carme Fenoll preferia la celebració al carrer de Cavallers com s’havia fet abans de la pandèmia.

Anna Aguiló considera que entre setmana s’hauria de continuar celebrant al carrer de Cavallers. La celebració al cap de setmana amb el mercat va afavorir el moviment de persones al voltant de Can Mario.

L’artista Cyril Torres opina que “cal donar una segona oportunitat” a la plaça de Can Mario. No obstant això, destaca que entre setmana les escoles donaven molta vida al carrer de Cavallers.

A més, per primer cop es va celebrar la lectura continuada de l’obra literària de Josep Pla a Can Mario. Montero defensa que sortir del teatre ha permès donar-li més visibilitat, no obstant això, Aguiló afegeix que caldrà valorar el so dels altaveus de la lectura a la plaça.

Tots defensen que l’obertura de la Nollegiu Mediterrània suposa un aspecte important en la cultura palafrugellenca, així com els seus vincles amb tot el teixit cultural de Palafrugell.

Des de l’Ajuntament, aquesta setmana es valorarà com va anar el Sant Jordi a la plaça de Can Mario. El regidor de cultura, Josep Piferrer, defensa que la lectura de l’obra de Josep Pla s’hagi fet al carrer.

Piferrer destaca que en els últims anys s’ha impulsat la cultura de Palafrugell. Explica que s’han recuperat activitats per la festa petita de Sant Martí, el concert de Cap d’Any a l’Església o el reconeixement del Carroussel Costa Brava declarat Element Festiu Tradicional d’Interès Nacional durant el mandat.

Afegeix que cal la col·laboració entre les entitats per promoure iniciatives culturals, com el Cine Club Garbí. Destaca que el Teatre Municipal de Palafrugell té molta ocupació i cal reservar-lo un any abans i lamenta que s’hagi perdut teixit cultural, com la desaparició dels pastorets a Palafrugell.

Fotografia: Carme Fenoll


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).