Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Pocs canvis meteorològics aquest cap de setmana

Escrit per el 25 de Març de 2022

  • També repassem la situació de l’estat de la mar.

Després d’unes setmanes d’inestabilitat meteorològica, l’observador de l’Estartit, Josep Pascual, detalla que les pluges de la nostra comarca no han estat abundants, però sí ben rebudes.

Com a curiositat, les precipitacions han causat que al mar hi hagi una capa de 20 metres d’aigua menys salada. La seva temperatura és de 12,1 graus, la més baixa de la temporada. En canvi, a les capes més baixes, els termòmetres marquen 13 graus.

A més, remarca que probablement aquesta aigua no és del Ter, del Fluvià o de la Muga, sinó d’altres rius com l’Ebre o del sud de França. Pascual ho pot determinar pel gruix de la capa.

Sortida de sol
Fotografia: Miquel Galceran

Una setmana d’inestabilitat meteorològica

Pascual explica que la situació dels darrers dies ha estat ocasionada per la presència d’anticiclons en zones d’Europa, que han causat que s’hagin situat depressions al sud de Catalunya o al nord del País Valencià. Aquí, en ser més a prop de l’anticicló, no hem tingut pluges fortes, però si vent de mar.

Pocs canvis aquest cap de setmana

Pel que fa a la previsió, no hi haurà gaires novetats aquest cap de setmana. Durant el divendres tindrem algunes clarianes, però sí que dissabte els núvols seran més abundants amb més probabilitat de pluges febles i vent de gregal. Hi haurà mar de fons.

Per acabar, el diumenge, ja no hi haurà la pluja i gaudirem de més estones de sol.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).