Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Ple extraordinari a Palafrugell per acabar amb l’actual contracte d’escombraries

Escrit per el 12 de Febrer de 2024

  • Un ple aquest dimarts resoldrà inicialment l’actual contracte de residus amb l’empresa Urbaser i aprovarà la indemnització que cal pagar-li

Palafrugell viurà aquest dimarts un pas endavant en l’intent de millorar el sistema d’escombraries i neteja. Un ple extraordinari resoldrà l’actual contracte de residus amb l’empresa Urbaser i aprovarà la indemnització que cal pagar-li. Aquest pas arriba després de constatar que l’actual model de recollida “no funciona”, i que ha quedat endarrerit pels canvis d’hàbits en les fraccions de residus.

El ple extraordinari tindrà lloc aquest dimarts, 13 de febrer, a les set del vespre. A l’ordre del dia hi ha dos únics punts. Per una banda, l’aprovació dels diners que cal pagar a Urbaser per l’increment de preus dels últims quatre anys. I per l’altra, la resolució del contracte i la indemnització.

Pel que fa al primer punt, l’alcalde, Juli Fernández, ja va avançar a Ràdio Palafrugell que l’Ajuntament pagarà més de 270.000 euros en concepte de “reequilibri econòmic”. És a dir, compensar els efectes de la inflació i una pujada de preus que no és imputable ni al consistori ni al contractista. Aquesta aprovació ja es va fer inicialment al gener i ara serà definitiva.

Al segon punt de l’ordre del dia, s’aprova inicialment la resolució del contracte. Amb això, caldrà indemnitzar l’empresa amb 173.000 euros, un percentatge que la llei obliga a pagar si s’estripa el contracte abans d’hora. En aquest cas, com que es tracta d’una aprovació inicial, hauran de passar dues setmanes abans de fer-la definitiva, un pas que es podria fer a finals de mes.

En total, entre el reequilibri econòmic i la indemnització, l’Ajuntament pagarà a Urbaser 450.000 euros. A més, l’empresa continuarà oferint el servei, de manera transitòria, fins que no hi hagi un nou contracte adjudicat.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).