Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Pinten de blanc la Casa Rosa de Calella de Palafrugell

Escrit per el 8 de Juny de 2021

  • L’icònic edifici s’està pintant de blanc per obligació de la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya.
  • L’Ajuntament de Palafrugell ha presentat material gràfic que demostra que la casa, com a mínim des dels anys 60, estava pintada de rosa.

Durant aquesta setmana han començat a pintar de blanc la Casa Rosa de Calella de Palafrugell. Situada a l’extrem de la platja del Canadell, l’edifici és una icona del nucli de platja de Palafrugell. El motiu d’aquest canvi de color ha generat controvèrsia a les xarxes socials, amb comentaris en contra.

La resposta la trobem en la Direcció General de Patrimoni Cultural. Aquest organisme de la Generalitat de Catalunya dictamina que si es fan obres en qualsevol immoble del front litoral de Calella, el color d’aquest ha de ser blanc. Així ho explica Lluís Ros, regidor d’Obra Pública.

La pèrdua del color característic d’aquest immoble ha tingut el seu ressò a les xarxes socials. La majoria dels comentaris s’han mostrat contraris a aquest canvi. En aquest sentit, des de l’Ajuntament de Palafrugell es posen al costat del poble. Ros puntualitza que el consistori des de la tardor del 2020 ha intentat que Patrimoni Cultural acceptés mantenir el color rosa. L’edil palafrugellenc remarca que van aportar proves gràfiques dels anys 60, en el que es veia el color rosat de la casa, per intentar canviar la posició de Patrimoni.

La Casa Rosa al fons de la imatge. Aquesta és una de les fotografies aportades pel consistori

Llicència d’obres per a la reforma

Davant de la negativa de la Direcció General de Patrimoni Cultural de poder mantenir el color original, des de l’Ajuntament van donar la llicència d’obres per a fer la reforma. No obstant això, van deixar en stand by el tema de la pintura, esperant poder desencallar la situació. Ara, però, les reformes han finalitzat i ja s’ha començat a pintar la façana de la Casa Rosa de blanc.

Així doncs, durant aquest dies, Calella de Palafrugell està perdent un símbol com era el de la Casa Rosa. Lluís Ros, però, no tira la tovallola i insisteix que lluitaran per tornar el color original a l’immoble. No obstant això, suposaria tornar a repintar la façana, amb els costos que això implica. El regidor d’Obra Pública, matisa que el consistori no pot pintar una façana particular.

Amb tot, assegura que si es donés el cas buscarien la fórmula perquè la Casa Rosa torni a fer honor al seu nom.


Opinions dels lectors
  1. Albert el 9 de Juny de 2021 a les 8:41

    Però en canvi si que envia parcs i jardins a arreglar terrenys particulars com el de la família Sentís per fer aparcaments ilegls que no compleixen cap norma.

  2. Quim el 4 de Juliol de 2021 a les 8:43

    La casa rosa era d’aquest color per que era una senya, una fita maritima, és feia servir de guia, tot ún símbol. La veritat incompetència total.

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).