Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


PIMEC presenta la campanya “Sense Pimes i Autònoms No Hi Ha Futur”

Escrit per el 6 de Febrer de 2021

  • La Unió D’Empresaris D’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre se suma a la campanya

PIMEC va presentar aquesta setmana passada la campanya “Sense Pimes i autònoms no hi ha futur”, la primera campanya de mobilització empresarial multisectorial per denunciar l’impacte econòmic de les restriccions i els tancaments. La iniciativa ja compta amb el suport de 65 gremis i associacions empresarials i 2 milions d’adhesions. Entre ells també hi ha el recolzament de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre.

El secretari general de PIMEC, Antoni Cañete, va presentar els cartells que conformen la campanya. Aquests es pengen als establiments posant de manifest que “les empreses es moren i per això ara toca fer activisme empresarial”.

Mitjançant aquesta campanya els empresaris i empresàries penjaran cartells als seus negocis xifrant l’impacte de les mesures anticovid. Aquests cartells fan incidència en les dades més impactants a nivell econòmic per sectors que la pandèmia està deixant dia rere dia. Sense anar més lluny la restauració perd uns ingressos diaris de 45.800.000 €, mentre que en el cas de l’allotjament la suma de les pèrdues és de 21.400.000 € i als càmpings, de 2.400.000 €. Una petita mostra que comparteix amb nosaltres Àlex Goñi, president de PIMEC Comerç.

En total, a Catalunya, la petita i mitjana empresa i els autònoms més afectats de forma directa per la pandèmia deixen d’ingressar 183 milions d’euros. Aquestes empreses donen feina a un total de 773.200 treballadors i treballadores.

Josep Gonzàlez, president de PIMEC, fa esment de la preocupació de PIMEC per la situació dels sectors que estan greument afectats per la pandèmia i, especialment, per la tercera onada. També demana mesures urgents que ja han estat àmpliament demanades.

Adhesió al manifest #RescatXPimes #RescatXAutònoms

Al mateix temps la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre es fa seu també el Manifest #RescatXPimes #RescatXAutònoms impulsat per Foment del Treball Nacional i PIMEC.

El manifest presenta les següents reivindicacions:

1. Sense dades objectives i desglossades no és admissible que es decreti la suspensió total o parcial de certes activitats.

2. Les decisions de tancament o restricció de les activitats empresarials s’han de realitzar amb la suficient antelació i ser consultades amb les entitats més representatives dels sectors en qüestió. Les empreses i els autònoms no poden tancar d’un dia per un altre sense patir greus perjudicis.

3. Proposem que a les reunions del PROCICAT, a més de representants del Departament de Salut i del Departament d’Interior, s’hi afegeixin representants del Departament d’Empresa i Coneixement i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, atesos els efectes econòmics de les mesures que pren el PROCICAT i la necessitat d’establir compensacions econòmiques per a les activitats afectades.

4. Igualment, cal tenir presents els efectes nocius dels tancaments sobre la salut física i emocional dels ciutadans, com la impossibilitat de fer esport, de gaudir de la cultura i del lleure.

5. El teletreball és una bona opció però no sempre a l’abast de tothom. Sectors d’activitats com el comerç, la restauració, els serveis personals, la cultura o el transport no preveuen que es treballi a distància. A més, les empreses i els autònoms no han rebut cap incentiu per part de les administracions per potenciar el teletreball, com sí que ha succeït a països del nostre entorn.

6. Les empreses, sobretot les més petites, i els autònoms han de rebre compensacions ràpides, directes i suficients pel perjudici causat per les restriccions o pels tancaments. Recordem que la recent reforma del Marc Temporal d’Ajudes d’Estat de la Unió Europea permet atorgar ajuts de fins a 3 milions d’euros per empresa.

7. La desfeta econòmica de les pimes i autònoms obliga també a prendre mesures immediates i generoses a nivell fiscal i financer. Com, per exemple, la suspensió d’impostos i tributs, de quotes d’autònomsde sectors tancats i la carència sobre els préstecs bancaris de pimes i autònoms

8. Més enllà dels ajuts directes, els avals i els préstecs, les empreses i els autònoms volem reobrir els nostres negocis. Reclamem que les autoritats sanitàries apliquin mesures per protegir la salut pública amb seny i intel·ligència:

  • a. Ús massiu dels testos ràpids d’antígens per detectar la Covid-19, com ha fet recentment Eslovàquia, amb una població similar a la de Catalunya.
  • b. Ampliació immediata de la infraestructura sanitària, recorrent en primer lloc a l’oferta privada.
  • c. Aplicació de sistemes avançats de rastreig i control dels contagis, com s’ha fet a Àsia. Si convé, suspenent temporalment la normativa sobre protecció de dades personals.
Roda de premsa de PIMEC amb Josep Gonzàlez (President) i Antoni Cañete (Secretari General)

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).