Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell vol potenciar l’activitat de les associacions veïnals

Escrit per el 27 de Setembre de 2023

  • Les associacions es converteixen en interlocutores entre les necessitats dels veïns amb l’Ajuntament.

Palafrugell vol potenciar l’activitat de les associacions veïnals dels barris. El regidor de Barris i nuclis, Guillem Genover, ha explicat a l’Esmorzar de Ràdio Palafrugell que és un pas important per cohesionar el municipi. Les associacions es converteixen en interlocutores entre les necessitats dels veïns i l’Ajuntament.

Genover destaca que hauran de delimitar les fronteres dels barris. Comenta que de vegades són difuses i que és un pas previ per saber els àmbits d’influència per decidir què fer en les zones que no tenen una associació.

El mes d’octubre faran una reunió amb els barris per conèixer quines són les necessitats i les demandes. En els primers mesos de mandat, ja ha fet una primera trobada amb els representants de les associacions.

Al govern li agradaria potenciar la cultura popular dels barris, com les seves festes. Però també, mantenir-los cuidats.

Guillem Genover defensa que cal potenciar l’activitat dels locals socials dels barris i fer que els joves hi tinguin un vincle. Afegeix que diverses associacions veïnals necessiten un relleu generacional.

A més, és el regidor dels altres nuclis de Palafrugell, exceptuant Calella. Al llarg de l’any, també fa quatre reunions per conèixer quines són les necessitats i com es poden solucionar.

Per altra banda, Genover és el regidor de la Gent Gran. Explica que incrementaran els horaris del conserge del local del Consell de la Gent Gran a partir del novembre. Va ser una demanda de la campanya electoral.

També, volen preparar un projecte per apropar la gent gran als infants de les escoles i que hi hagi un intercanvi generacional. Explica que hi estan treballant, però que és un projecte molt inicial. Genover defensa que hi ha d’haver més contacte entre les diferents generacions.

Aquest diumenge celebraran el Dia Internacional de la Gent Gran, que va fixar l’Assemblea General de Nacions Unides l’any 1990. Ho faran amb un dinar i parlaments al Centre Fraternal. Els tiquets ja estan pràcticament esgotats.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).