Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell vol multar set comunitats de veïns per regar i cinc ompliments de piscines

Escrit per el 7 d'Agost de 2023

  • L’Ajuntament ja ha iniciat els tràmits per sancionar-los, ja que incompleixen la normativa de l’ús d’aigua per la sequera.

Palafrugell vol multar set comunitats de veïns per regar zones verdes i cinc noves piscines omplertes. L’Ajuntament ja ha iniciat els tràmits per sancionar-los, ja que incompleixen la normativa de l’ús d’aigua per la sequera.

Amb la fase d’excepcionalitat per sequera només es permet el reg de supervivència, per tant, queda prohibit el reg de jardins i de la gespa. Només, es pot fer amb l’aigua recollida de la pluja o regenerada de la depuradora.

A més, també està tramitant la sanció per l’ompliment de cinc piscines de nova construcció en domicilis particulars. L’incompliment d’aquestes mesures pot suposar una multa entre 751 i 1.500 euros. En el cas del reg, la sanció s’aplicaria per cada vegada que es rega.

Juli Fernández, alcalde de Palafrugell, assegura que el consistori està “atent al consum d’aigua i a l’ús que se’n fa per complir la normativa”. Afegeix que “la situació de sequera ha de fer repensar el model de consum d’aigua i establir els mecanismes per aconseguir el mínim consum i la màxima reutilització”.

Palafrugell va crear un comitè per fer el seguiment i prendre les mesures en tots els aspectes de la sequera. Està format per polítics i tècnics, amb la direcció de les àrees de Medi Ambient i Serveis jurídics, el Consorci d’Aigües de la Costa Brava i l’empresa subministradora AGBAR. També, treballa amb altres àrees implicades com Policia Local, Esports, Serveis Municipals, Urbanisme i Qualitat Urbana.

També, controlen el consum d’aigua dels grans consumidors. Inclou la indústria, càmpings, hotels i els habitatges que tenen un consum superior als 230 litres per habitant i dia. En el rentat de vehicles, controlen que els establiments tinguin un sistema de recirculació de l’aigua.

El mes de juny, l’Ajuntament va modificar el Reglament del servei municipal d’abastament d’aigua de Palafrugell per adequar el règim sancionador a la situació de sequera. Com que estem en fase d’excepcionalitat, les multes van dels 751 als 1.500 euros i en cas de reincidència, són de 3.000 euros.

Etiquetes

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).