Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell tanca la 12a edició del projecte Rossinyol

Escrit per el 22 de Maig de 2023

  • Els mentors d’enguany eren de Palafrugell o al voltant i tots estudiaven a la Universitat de Girona. En canvi, els mentorats eren estudiants dels centres educatius del municipi.

Palafrugell tanca la dotzena edició del projecte educatiu Rossinyol. Va ser en un acte al Centre Municipal d’Educació Núria Rivas Mascarós amb els mentors de la Universitat de Girona, els mentorats i l’alcalde de Palafrugell, Joan Vigas.

Els mentors d’enguany eren de Palafrugell o al voltant i tots estudiaven a la Universitat de Girona. Els 14 mentorats van ser alumnes de les escoles Barceló i Matas, Carrilet, Torres i Jonama i Pi Verd, així com dels instituts Baix Empordà, Frederic Martí i Carreras, la Sureda i el Centre Prats de la Carrera.

El projecte Rossinyol és un programa de voluntariat que busca la relació entre els mentors universitaris i l’alumnat de primària i secundària d’origen estranger. Mitjançant aquest projecte, es busca promoure la integració cultural, social i lingüística de l’alumnat, així com sensibilitzar sobre la igualtat i la inclusió social.

Els mentors es converteixen en models a seguir per als joves, acompanyant-los per conèixer diferents espais de la seva localitat, àmbits de lleure i de producció cultural, entre altres. Abans de començar, els estudiants de la UdG reben formació d’un tècnic de la universitat. A més, al final del programa, se’ls atorga un certificat per la formació rebuda i per la seva tasca realitzada, així com crèdits de reconeixement o de lliure configuració.

El projecte educatiu també s’ha dut a terme en municipis com Girona, Santa Coloma de Farners, Olot, Figueres, Lloret de Mar, Blanes, la Bisbal d’Empordà, Palamós, Banyoles, Hostalric, Ripoll i Maçanet de la Selva.

El projecte té una durada d’un curs escolar i acaba amb una trobada dels mentors i l’alumnat del municipi per compartir les vivències, els aprenentatges i valorar l’experiència.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).