Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell, seu del 31è Congrés del Circuit European Athletics Promotion

Escrit per el 10 de Novembre de 2021

El passat cap de setmana, del 5 al 7 de novembre, una vintena de membres d’onze delegacions de vuit països han assistit presencialment a Palafrugell al Congrés anual del circuit European Athletics Promotion. Aquest congrés s’organitza cada primer cap de setmana de novembre, de manera rotativa entre els membres del circuit. Quatre delegacions més han seguit la reunió per videoconferència.

Al programa “Esports Al Punt”, de Ràdio Palafrugell, en Rafel Corbí ha parlat amb en Josep Massa, del CA Palafrugell i de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Palafrugell. En Josep ens ha explicat totes les qüestions referides al míting i al Congrés.

El principal objectiu de la reunió d’aquest any era donar forma jurídica a l’associació, de manera que es pugui acollir a partir d’ara a ajuts de la CEE com, per exemple, el programa Erasmus Plus.

També s’ha fet balanç de les 14 organitzacions que s’han pogut celebrar aquest 2021, algunes de les quals han assolit les millors puntuacions de la seva història, com el míting de Ginebra, que se situa en el lloc 40 del rànquing mundial i 18è d’Europa.

L’any passat, a causa de la pandèmia, l’edició del Congrés prevista a Geneve (Suïssa) es va d’haver de fer virtualment. Palafrugell ja va acollir el congrés en la seva quarta edició, l’any 1995.

European Athletics Promotion

L’European Athletics Promotion engloba tot un seguit de mítings d’atletisme entre els quals hi ha uns vincles de col·laboració, de manera que cada membre convida atletes de les altres delegacions, atenent a uns criteris d’ajut en allotjaments i viatges, sempre que els atletes proposats reuneixin uns requisits mínims de nivell esportiu.

Els assistents a l’edició d’enguany han estat les ciutats de Biella, Celle Ligure, Codroipo i Sicília a Itàlia, Budapest (Hongria), Geneve (Suïssa), Hexham i Loughborough ambdues al Regne Unit, Malta (Malta), Nivelles (Bèlgica) i Palafrugell (Espanya).

Aquest any no totes les delegacions han pogut assistir, i algunes han seguit el congrés des de casa mitjançant videoconferència: Belfast (Irlanda del Nord), Kuldiga (Letònia), Ámsterdam (Països Baixos), Castiglione (Itàlia) i Zadar (Croàcia).

Les seus dels propers congresos anuals seran:

2022- Celle Ligure (Itàlia)
2023- Catania (Itàlia)
2024- Malta (Malta)
2025- Belfast (Irlanda del Nord)

Míting Internacional d’Atletisme de Palafrugell

El Míting Internacional d’Atletisme de Palafrugell ha format part d’aquest circuit des dels seus orígens al 1992. Només s’ha deixat d’organitzar el 2011 a causa de la crisi econòmica i el 2020 amb motiu de la pandèmia. La 28a edició es va celebrar el passat 18 de setembre de 2021.

Per l’any 2022 el Míting té previst canviar de titularitat, ja que el Club Atlètic agafarà el relleu organitzatiu. Fins ara aquesta corresponia a l’àrea d’Esports de l’Ajuntament de Palafrugell.

La data prevista és el diumenge 29 de maig de 2022, coincidint previsiblement amb el Campionat de Catalunya sub 23 i el campionat de Catalunya de relleus de les categories sub18, sub 20 i sub 23.

Calendari Mítings circuit European Athletics Promotion 2022

D’aquesta manera, el calendari per la temporada 2022 tindrà 15 proves:

29 de gener. Àmsterdam (Països Baixos) (pista coberta)
23 d’abril. Catania (Itàlia)
22  de maig. Castiglione delle Pescaia (Itàlia)
28  de maig. Belfast (Irelanda del Nord)
29 de maig. Palafrugell (conjuntament Campionat Catalunya sub23 i relleus sub18-20-23)
2 de juny. Codroipo (Itàlia)
5 de juny. Budapest (Hongria)
7 de juny. Loughborough (Regne Unit)
11 de juny. Geneve (Suïssa)
14 de juny. Celle Ligure (Itàlia)
18 de juny. Nivelles (Bèlgica)
18 de juny. Biella (Itàlia)
15/16 de juny. Hexham (Regne Unit) (proves combinades)
2 de juliol. Marsa (Malta)
27 d’agost. Villa Manin (Itàlia) (concurs de salt amb perxa al carrer)

S’han exclòs del circuit alguns mítings que per problemes diversos no poden seguir organitzant tot respectant la normativa interna de l’associació: Namur (Bélgica), Valence (França), Vittorio Veneto (Italia) i Krapani i Zadar (Croàcia).


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).