Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell reivindica l’Orgull LGTBI+ a plaça Nova

Escrit per el 28 de Juny de 2023

  • Un centenar de persones van assistir a l’acte amb els parlaments institucionals i de diferents associacions.

Palafrugell va reivindicar el Dia de l’orgull LGTBI+ en un acte a plaça Nova el dimecres, 28 de juny. Diverses associacions van llegir els manifestos i la cantant Paula Sánchez va dur un ambient festiu amb les seves actuacions musicals. Hi van assistir un centenar de persones.

La regidora d’Igualtat, Margarita Mauri, va reivindicar que havia de ser un dia de celebració per tots els drets que ha adquirit el col·lectiu LGTBI+.

Però, també, un dia de denúncia per l’ascens de l’extrema dreta.

A més, va destacar que s’havien instal·lat banderes en diferents espais públics per tal que fos “un mur de contenció contra els estigmes, les violències i les discriminacions per orientació sexual i identitat de gènere”.

Rubén Estepa, de la colla Diversalia, va comentar que encara al segle XXI la identitat sexual marca el dia a dia de les persones LGTBI+.

Paula Congost, de l’associació Els Trompats, va afegir alguns dels exemples de les lluites que van ser necessàries per aconseguir alguns dels drets.

Xavier Carreras, del Centre Fraternal, va reclamar que cal preservar els drets LGTBI+.

Manel Moreno, president de l’associació EmpoRderats, va afegir la necessitat de visibilitzar i normalitzar el col·lectiu.

I va destacar l’increment de l’extrema dreta.

La cantant Paula Sánchez va comentar que les generacions més joves ja no necessiten haver de sortir de l’armari, tant com abans.

La colla Diversalia va decorar l’escenari amb algunes de les figures de la carrossa d’enguany del Carroussel Costa Brava. Tot plegat, en un acte presentat pel director de Ràdio Palafrugell, Dani Cortés.

A més, es va il·luminar la façana de Can Bech amb els colors de la bandera.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).