Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell realitza les ofrenes florals als seus difunts il·lustres en una jornada marcada per les restriccions de la Covid-19

Escrit per el 2 de Novembre de 2020

· Es van col·locar centres florals a les tombes de Torres i Jonama, Joan Miquel Avellí, Josep Pla i Modest Cuixart, així com al monòlit de la plaça de la Pau.

Malgrat les restriccions i la situació a causa del Covid-19, tal i com es fa cada any el primer dia de novembre i diada de Tots Sants, Palafrugell recorda als seus difunts més il·lustres.

Així doncs, diumenge es van realitzar ofrenes florals institucionals en record de personatges il·lustres del municipi. Al cementiri municipal, es van col·locar uns centres florals a les tombes dels fills predilectes Josep Torres i Jonama (1856-1946) i Joan Miquel Avellí (1875-1934), així com a la del fill adoptiu Modest Cuixart (1925-2007). D’altra banda, al cementiri de Llofriu, l’ofrena es va fer a la tomba de l’escriptor, i també fill predilecte de la vila, Josep Pla (1897-1981).
Paral·lelament, a la Plaça de la Pau, es van dipositar flors al monòlit que recorda els combatents de la Guerra Civil espanyola i als deportats als camps de concentració.

Enguany, aquesta situació ha estat marcada per la crisi del Covid-19 i l’ajuntament de Palafrugell va treballar per poder celebrar la Diada de Tots Sants amb les màximes mesures de seguretat possibles. En aquest sentit, el cementiri municipal de Palafrugell va estar obert cada dia en el seu horari d’hivern habitual, de 9:00 a 18:00 hores. En concret, el diumenge 1 de novembre es van establir controls d’accés i vigilància a l’interior del recinte per evitar aglomeracions i garantir que es compleixen les mesures de seguretat. El degoteig de persones va ser constant durant tota la jornada, la majoria de persones que van acostar-se fins el cementiri van arribar de forma esglaonada evitant les aglomeracions de visitants.

Finalment, cal destacar que en les darreres setmanes, s’han realitzat tasques de millora en el cementiri, com poden ser pintar o desbrossar, tant a l’interior com a la zona de l’aparcament. I esmentar que la missa de difunts que cada any es fa avui, dia 2 de novembre, a la capella del Cementiri, s’ha traslladat aquest any a l’església de Sant Martí, per garantir totes les mesures de seguretat.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).