Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’estalvi energètic protagonitza la Setmana Europea de l’Energia Sostenible a Palafrugell

Escrit per a 29 de setembre de 2022

  • Les propostes tenen a veure amb temàtiques sobre l’estalvi energètic.

Palafrugell, des de fa temps, treballa en elements sostenibles i en campanyes de sensibilització mediambiental, i per aquest motiu ha organitzat tres activitats vinculades a les temàtiques d’estalvi energètic tant pel que fa a les empreses com als particulars.

La primera activitat tindrà lloc aquest dijous dia 29 de setembre, a les 7 de la tarda a la sala d’actes de Can Genís. Serà la Xerrada sobre comunitats locals d’energia i aprofundirà sobre la possibilitat d’unir diverses comunitats o administracions, per tal que es puguin produir la pròpia energia. La xerrada també es podrà seguir en directe des del web palafrugell.cat. Ho explica el regidor de Medi Ambient, Marc Heras.

Les propostes seguiran divendres, amb l’activitat enfocada al sector empresarial que porta per nom Val la pena aprofitar l’energia solar a la meva empresa? Es tracta de mostrar l’experiència de dues empreses dels polígons de Palafrugell i Begut (Tesa i Creixell) i tindrà lloc a les 10 del matí a l’aparcament de l’empresa Creixell al polígon industrial.

Finalment, la darrera de les propostes serà les portes obertes a la instal·lació de la xarxa de calor. Així, el dissabte 1 d’octubre, a les 10 del matí a la Piscina Municipal, es mostrarà com funciona aquesta instal·lació.

Campanya de sensibilització

La campanya de sensibilització se celebra a Europa del 26 al 30 de setembre de 2022, per a conscienciar la societat de la necessitat d’implementar el nou model energètic basat en eficiència energètica, producció d’energia d’origen renovable i el paper clau de la ciutadania i les comunitats en aquest nou model.

En un context actual, el consum, la producció i la gestió de l’energia han passat a ser temes clau no només per als països i els governs sinó també per a les empreses i les famílies. És més urgent i important que mai, poder tenir eines per a fer un canvi de relació amb l’energia, que ens permeti ser més sostenibles, més autosuficients i més inclusius i democràtics.

Per tots aquests motius les entitats organitzadores de la campanya d’enguany, volen fer una crida a tots els estaments socials a sumar-se a la transformació verda que ja s’està desenvolupant de manera transversal a Catalunya.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *