Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell obre subvencions per comprar bicicletes elèctriques

Escrit per a 13 de setembre de 2022

Palafrugell ha posat en marxa aquesta setmana una línia d’ajudes econòmiques per fomentar la compra de bicicletes elèctiques. Aquesta campanya es posa en marxa per primera vegada i incorpora subvencions que poden arribar fins els 500 euros per adquirir bicicletes elèctriques tipus cargobikes.

La convocatòria ha sortit amb 3 línies de subvencions diferenciades:
Línia 1: 200 € per bicicletes elèctriques urbanes.
Línia 2: 30 € per bicicletes convencionals urbanes (no elèctriques).
Línia 3: 500 € per bicicletes elèctriques tipus cargobikes.

Aquestes subvencions tenen per finalitat incentivar l’ús de la bicicleta a Palafrugell, com a mitjà de transport més sostenible, mitjançant la subvenció d’una part del cost de la compra d’una bicicleta a aquelles persones i empreses que s’hi acullin.

El projecte l’ha impulsat l’area de Medi Ambient, que assegura que “aquesta mesura pretén ser un pas més cap a una manera més eficient i sostenible de moure’s pel nostre municipi, aprofitant el desplegament de la xarxa ciclable. Volem aconseguir reduir l’ús del cotxe pels trajectes més curts que són fàcilment més pràctics de fer a peu dins del nucli urbà i en bicicleta per connectar amb els nuclis del litoral i de l’interior”.

Paral·lelament, el regidor de Mobilitat, Pau Lladó, diuque “amb aquesta iniciativa el consistori pretén també disminuir la contaminació.


L’import total de la subvenció és de 40.000 €, fet que, segons l’Ajuntament, situa Palafrugell al nivell de ciutats com Bilbao o València que han estat capdavanters en aquest tipus d’apostes per a la mobilitat sostenible”.

Termini i destinataris
El termini per demanar les ajudes serà fins el 10 de desembre d’aquest any, i per tal d’accedir-hi caldrà fer-ho a través de la seu electrònica de l’ajuntament.

Els destinataris de les ajudes són les persones empadronades a Palafrugell i majors d’edat, d’una unitat familiar en la que algun dels seus membres sigui titular d’un vehicle subjecte al pagament de l’impost de vehicles de tracció mecànica (IVTM) a Palafrugell. D’altra banda, en el cas de la línia 3 d’ajudes també es tindrà en compte que siguin titulars d’una activitat comercial amb local a Palafrugell o es compti amb una parada al mercat diari de la vila. Com a màxim s’atorgarà una subvenció per unitat familiar (línies 1 i 2) o per activitat comercial (línia 3). Les subvencions s’atorgaran en règim de concurrència competitiva d’acord a l’ordre de presentació de les sol·licitud i fins a esgotar la dotació econòmica.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *