Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell nova subseu del Festival Internacional de Cinema Begur Costa Brava

Escrit per el 9 d'Octubre de 2020

  • La presentació va anar a càrrec de Manfred Rintelen, Clara Dato, Maite Selva i Josep Piferrer.
  • “Volem que sigui el festival de la Costa Brava, no només de Begur”

El Festival, especialitzat en el gènere de comèdia, celebrarà la seva 6a edició de l’1 al 12 d’octubre. Com a la resta de certàmens cinematogràfics, ha hagut d’establir un estricte protocol de mesures davant la pandèmia per garantir-ne una edició segura, però això no ha impedit poder comptar amb un extens programa de projeccions al Cinema Casino de Begur -amb una nova secció oficial- cerimònies de lliurament de premis i activitats professionals. Aquest any, a causa de l’escenari post pandèmia, el festival oferirà una versió en línia del mateix per als qui no puguin assistir-hi presencialment.

El passat dijous dia 8 d’octubre, al pati medieval del Far Hotel Sant Sebastià de Llafranc, va tenir lloc la presentació de la col·laboració entre l’Ajuntament de Palafrugell i el Festival Internacional de Cinema Begur Costa Brava. L’acte presentava al municipi de Palafrugell com a subseu del Festival.

Durant la presentació, vam comptar amb la presència de Manfred Rintelen, Clara Dato, Maite Selva, Josep Piferrer i Joan Loureiro.

Manfred Rintelen, president de l’associació d’amics i veïns del Far de Sant Sebastià, explicà com va néixer l’associació del far més potent del litoral català, amb la intenció de preservar i millorar l’emblemàtic espai del nostre municipi.

En segon lloc, Clara Dato exposava les intencions inicials de la primera edició del Festival Internacional de Cinema Begur Costa Brava. Es buscava crear un esdeveniment internacional de caràcter cultural. Dato, agraeix la feina de voluntaris i professionals del sector, i dóna les gràcies pel finançament de les institucions responsables i dels espònsors privats. Afegeix que el festival, tot i durar dotze dies, vol anar a més, i que aquesta raó és una de les que ha comportat a l’acord amb l’Ajuntament de Palafrugell – Llafranc per ser subseu del festival, trencant fronteres i obrint noves possibilitats.

Seguidament, l’actual alcaldessa de Begur, Maite Selva, va intervenir remarcant que tot i la complexa situació, s’ha aconseguit organitzar el festival durant 12 dies i amb totes les mesures de seguretat. Ho qualifica de un goig i honor per al municipi. “Treballarem plegats i anirem sumant, volem arribar arreu de la Costa Brava.”

Per acabar, vam intercanviar diverses paraules amb Josep Piferrer, alcalde del nostre municipi. Piferrer, avança que des de totes les alcaldies, estan treballant per augmentar la col·laboració interna entre els diferents municipis de l’Empordà. 

“Les poblacions no es miren de reüll, no es contraprogramen; sinó que s’ajuden. És evident que si a Begur fan un festival de cinema, com a poble no hem de fer-ne un altre, sinó sumar-nos” Ens volen com a paper secundari, doncs és el que ens toca. El festival de Begur, és de Begur. Ens hem d’afegir i col·laborar, no competir.”

Adjuntem notícia completa del Festival Internacional de Cinema de Begur.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).