Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell nega haver ignorat les al·legacions ecologistes al pla d’Aigua-Xelida

Escrit per el 3 d'Agost de 2022

  • El regidor dels comuns, Alfons Rius, critica que “no s’han respost les al·legacions presentades per SOS Costa Brava”. El regidor d’urbanisme, Jaume Palahí, ho desmenteix i explica que “el procés segueix el seu curs”
  • De fet, Palahí assegura que hi ha una de les al·legacions que “probablement s’acceptarà parcialment”

El projecte de construcció de noves cases a Aigua-Xelida ha aixecat polseguera de nou. El regidor de Palafrugell en Comú, Alfons Rius, ha criticat que s’ha aprovat inicialment el pla d’urbanització sense respondre a les al·legacions que SOS Costa Brava havia presentat contra un altre element important previ a la construcció dels xalets, el Pla de Millora Urbana (PMU). En paraules de Rius, les queixes ecologistes s’havien “descartat“, i així ho han recollit diversos mitjans. Però el regidor d’urbanisme ho nega.

Segons ha explicat a Ràdio Palafrugell l’edil responsable de la matèria, Jaume Palahí, l’aprovació del pla de millora urbana continua el seu curs i les al·legacions encara no s’han respost, ni en sentit afirmatiu ni en negatiu. Sobre la taula, els tècnics en tenen dues de presentades per representants de SOS Costa Brava, i una d’un particular. I de fet, Palahí dona a entendre que “una de les al·legacions, probablement s’acceptarà, perquè argumenta que el PMU va en contra del Pla de protecció de la Costa Brava“. Aquesta és una informació diferent de la que va donar Palahí a l’últim ple municipal, on va assegurar no tenir constància de les al·legacions.

Contesta del regidor Jaume Palahí al plenari de l’Ajuntament

Ara bé, nega de totes totes que les al·legacions s’hagin tombat sense ni tan sols entrar-les per registre. “El procés continua el seu curs i serà llarg, perquè abans d’aprovar definitivament el PMU, caldrà que passi pels serveis d’urbanisme de la Generalitat a Girona“. També nega que sigui necessari que el PMU estigui aprovat definitivament abans d’aprovar el Pla d’urbanització, que és el que es va fer a l’últim ple.

Alfons Rius critica el projecte i demana respecte

Rius veu criticable que “per una banda, es van limitar les llicències de noves obres en tot el cinturó litoral i es van comprometre a no urbanitzar més i, de fet, l’Ajuntament va dir que no es donarien més llicències, però ara el PMU pretén urbanitzar Aigua Xelida”.

També demana respecte per les seves intervencions al ple. “El regidor em va tractar d’ignorant. Últimament al ple se’m falta al respecte. Demanaria que quan debatem els polítics, es faci des des del respecte”.

Eduard de Ribot: “El pla de millora no s’adequa al Pla de protecció de la Costa Brava

L’advocat de SOS Costa Brava, Eduard de Ribot, assegura en declaracions a Ràdio Palafrugell que el PMU d’Aigua Xelida no s’adequa al Pla de protecció de la Costa Brava (PDU) ni al POUM. “Resulta evident que és contrari a dret”, diu. “Demanem que s’incorpori l’espai a la suspensió de llicències aprovada al litoral de Palafrugell”, assegura.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).