Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell homenatja les seves figures més destacades de l’any

Escrit per el 18 de Desembre de 2022

Palafrugell ha viscut una nit molt especial aquest diumenge 18 de desembre amb la presentació de la 40a edició del llibre Crònica d’un Any i el lliurament dels premis “Peix Fregit” i “Palafrugellenc de l’Any”. Aquest esdeveniment, organitzat per l’Equip Crònica d’un Any i Edicions Baix Empordà amb el suport de l’Ajuntament de Palafrugell, s’ha celebrat al Teatre Municipal.

El premi Peix Fregit 2022 a una trajectòria ha estat atorgat a Josep Ma. Soler Prats, mestre jubilat, dinamitzador social i cultural, i president de la Fundació Josep Pallach. Soler ha fet un al·legoria de l’activitat associativa.

I ha apuntat la importància de la Fundació Pallach, per on han passat més de 2.000 voluntaris.

Emocionat, ha recordat “l’amic Joan Viladrell”.

Miquel Ros Saballs, diubuixant i caricaturista ha rebut un Peix Fregit a títol pòstum. La seva parella, Cati Piera, va explicar que “per a en Miquel el Crònica d’un Any va ser un projecte personal que va generar fortíssims llaços personals”. I ha celebrat que el seu patrimoni ja formi part del fons de l’Arxiu Municipal.

El premi a la Millor Iniciativa de l’Any 2022 ha recaigut en el moviment “Recuperem les Torretes”, dedicat a recuperar l’espai i el patrimoni del puig de les Torretes.

La presentació del llibre d’enguany ha anat a càrrec del llibreter i activista cultural Guillem Terribas, que ha repassat alguns dels elements més polèmics de l’any, com la remodelació de la Carretera Vella o les obres de l’avinguda Espanya.

Pel que fa als guardons Palafrugellenc de l’Any, han estat lliurats a Anna Aguiló Miquel, Jordi Safont Moreno, Anna Ferrer Segura, Pere Àlvaro Ruiz, Josep Massa Roura, Àlex Amorós Roca, Pere de Prada Jaén, Quim Casellas Grassot, Santi Deulofeu Martos, Alba Casadellà i Josep Ma. Farfán i Mar Casariego Córdoba. També s’ha lliurat el 8è premi d’articles periodístics Santi Massaguer, que ha estat per a Maria Bruguera Martí.

En el seu discurs, l’alcalde Joan Vigas, ha afirmat que “el 2022 les entitats i associacions han demostrat que a Palafrugell s’hi fan coses amb més de 2.000 activitats”.

L’acte de lliurament dels premis “Peix Fregit” i “Palafrugellenc de l’Any” és una tradició que se celebra cada any a Palafrugell i que pretén reconèixer la tasca i l’esforç de les persones i les entitats que s’han destacat al llarg de l’any. La presentació del llibre Crònica d’un Any, que recull les notícies més destacades de la vila al llarg dels darrers dotze mesos, també és una cita molt esperada per als veïns de Palafrugell.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).Segueix llegint