Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell fa una crida a l’ús responsable i cívic dels petards i coets per Sant Joan i Sant Pere

Escrit per el 22 de Juny de 2024

  • El sergent de la Policia Local Dídac Martínez recorda que encara hi ha risc d’incendi per la sequera, tot i les pluges dels últims dies.

Palafrugell fa una crida a l’ús responsable dels petards durant les revetlles de Sant Joan i Sant Pere. El sergent de la Policia Local Dídac Martínez recorda a Ràdio Palafrugell que encara hi ha risc d’incendi per la sequera, tot i les pluges dels últims dies. A més, demana que es respectin les instruccions de com s’ha de manipular cada petard i coet i que s’evitin actes incívics.

De fet, els petards s’han d’encendre a més de 500 metres de zones boscoses per evitar els incendis forestals.

A més, s’ha de treure la roba estesa, plegar els tendals i tancar les portes i finestres dels habitatges i tenir lluny els líquids inflamables.

Els petards no s’han de subjectar amb les mans ni mantenir-los a prop del cos. És preferible utilitzar materials segurs per encendre’ls, com metxes, i després tenir temps d’allunyar-se. Els infants han de manipular els petards adequats segons l’edat i amb la supervisió d’un adult.

Si un petard no s’encén bé, cal esperar-se mitja hora sense tocar-lo i remullar-lo després.

El sergent Dídac Martínez demana seny i que no es facin bretolades durant les revetlles.

A més, cal retirar les restes dels petards a les platges i altres espais públics. De fet, l’àrea de Qualitat Urbana ha començat una campanya informativa per conscienciar sobre com s’han de fer les revetlles segures a les platges i zones boscoses, com Llofriu.

Per altra banda, el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya també ha publicat recomanacions de seguretat. En aquest sentit, recorda que hi ha persones que tenen hipersensibilitat al soroll. Recomana que utilitzin auriculars de cancel·lació de soroll per reduir el malestar.

A més, en el cas de les mascotes, es recomana buscar una zona de la casa que estiguin còmodes i aïllades al màxim possible del soroll de fora.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).