Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell es prepara per recuperar l’esplendor de les Festes de Primavera

Escrit per a 14 de maig de 2022

  • Entre altres activitats de la programació hi trobem elements habituals de les Festes com la Fireta i la Firassa, la fanguejada o la baixada de carretons

Aquest dissabte s’ha presentat la programació de les que seran les Festes de Primavera 2022 (del 27 de maig al 6 de juny). Una programació que recupera l’aire festiu i multitudinari que va perdre en part a les dues anteriors edicions per les restriccions per la pandèmia. El més important de tot és que torna el Carroussel Costa Brava, que aquest any fa el 60 aniversari i que estrena el reconeixement de l’element festiu tradicional. Serà diumenge 5 de juny a la tarda.

Però la programació tindrà altres elements importants. Hi trobem elements habituals de les Festes com la Fireta i la Firassa, la fanguejada o la baixada de carretons.

A la presentació, Ruth Gou, membre de l’organització per part dels Trompats, va fer un repàs dels elements de la programació que es poden avançar ja.

Divendres 27 de maig hi haurà un espectacle de drons.

Dissabte 28 s’inaugurarà un mural en honor a les Festes de Primavera.

Dijous 2 de juny hi haurà les portes obertes a la nau dels carrossaires.

Divendres 3 es farà la Fanguejada i, entre altres, el pregó de les Festes a càrrec de la Nuri Vives.

I aquestes són les activitats destacades del dissabte 4 de juny: el Torneig Festes de Primavera, la trobada de puntaires, la Fireta i la Firassa, i la baixada de carretons.

I diumenge 5 de juny arribarà el moment més esperat, el Carroussel Costa Brava.

Aquest any, com explicava Marc Casanovas, de l’organització, s’ha treballat per millorar la seguretat de les carrosses.

I els concerts també seran part de la programació. Els primers a actuar seran els Eskatalà, The Penguins i Kumbara, el dia 3 de juny a les 8 del vespre, al recinte de l’aparcament de l’Estadi Municipal. El dia 4, també a les 8 del vespre, un dels plats forts d’aquesta programació, ja que actuaran els Doctor Prats, 31 Fam i Tramma.

I finalment, el dia del Carroussel, el 5 de juny serà l’Orquestra Maribel qui tancarà la programació musical de les Festes 2022. Tots aquests concerts són possibles gràcies a la col•laboració entre les Festes de Primavera i el Festival Ítaca.

Una novetat serà una aportació gastronòmica. Cinc restaurants faran una proposta al voltant de la fesolina i es titularà “el xup-xup de Festes”.

La unitat dels carrossaires

La presentació de les Festes de Primavera es va fer des de la nau de carrossaires de Palafrugell. Autoritats, organització i membres de colles es van unir per explicar els detalls de la programació. I aquesta unitat és la que es vol fer valer enguany. Sembla que la pandèmia ha ajudat a cohesionar les colles entre elles, i segons Marc Casanovas, ara prenen decisions en conjunt.

Casanovas explica com han canviat les dinàmiques entre les colles.

Ho corroborava l’alcalde, Josep Piferrer.

Segon any del mocador

L’any passat, les Festes van incorporar un “mocador” per tal que tothom se’l pogués lligar al coll i gaudir de la tradició festiva més important del municipi. El mocador de les Festes de Primavera naixia de la tradició del mocador de La Turraiada que identificava als ciutadans als quals des dels balcons de les cases es podia tirar aigua. Cada any tenia un color diferent i moltes persones en guarden un record especial, sobretot perquè encara els col•leccionen com a record d’aquelles Festes de Primavera de fa anys. Aquest any, aquesta idea es vol consolidar i seguir creixent com element reivindicatiu de les Festes.

Element Festiu d’Interès Nacional

A l’acte de presentació es va comptar amb Jordi Sàbat, encarregat de dissenyar el cartell d’aquest any. Durant uns minuts va explicar com va ser el procés creatiu d’un cartell que recorda els inicis de les Festes de Primavera i que respira festa, música i color pels quatre costats.

Un dels elements destacats d’aquest any és que el Carroussel Costa Brava, des de l’any passat, està considerat com a Element Festiu d’Interès Nacional. Per aquest motiu, l’acte de presentació va finalitzar amb l’entrega d’una còpia d’aquest certificat a cada colla de les que participaran enguany a recuperar l’esperit festiu de les Festes de Primavera després de superar la crisi del Covid-19. I, al mateix temps, també en reconeixement a tota la trajectòria del Grup Festes de Primavera, per on durant aquests 60 anys hi ha passat gran quantitat de gent, es farà entrega d’una còpia d’aquest certificat a Josep Baqué.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *