Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell entra en fase d’alerta per la sequera

Escrit per a 25 de Novembre de 2022

 • Des d’avui s’apliquen mesures de restricció en el consum d’aigua.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha ampliat l’alerta per sequera a la conca del Ter, que és la que abasteix el municipi de Palafrugell. Això implica restriccions d’aigua en usos agrícoles, ramaders, industrials i lúdics. Les mesures aplicades són vigents a partir d’avui divendres 25 de novembre de 2022 i es mantindran fins que es modifiqui la situació de sequera hidrològica.

Restriccions als usos de l’aigua:

Utilització d’aigua de reg de jardins públics i privats:

 • Els jardins públics com els privats només es poden regar entre les 20h i les 8h utilitzant la quantitat d’aigua imprescindible.
 • El reg dels jardins particulars es pot realitzar, com a màxim, dos dies cada setmana. Els habitatges amb numeració parella o sense numeració poden regar els dimecres i els dissabtes, i els que tinguin numeració senar els dijous i els diumenges.
 • Cal evitar el reg durant moments de pluja, ja sigui utilitzant sensors automàtics o mitjançant altres formes de supervisió del reg.
 • En qualsevol cas, no pot superar-se una dotació de 450 m3/ha/mes.

Neteja amb làmina d’aigua

 • Es prohibeix la neteja de carrers, paviments, façanes i similars amb mànega o altres sistemes que utilitzin làmina d’aigua per arrossegar la brutícia.
 • Es permet la neteja amb pal de fregar, amb galleda i esponja o amb sistemes de neteja d’alta pressió.

Fonts ornamentals i usos estètics de l’aigua

 • Es prohibeix l’emplenat total o parcial de fonts ornamentals, llacs artificials i altres elements d’ús estètic de l’aigua, tant d’espais públics com d’espais privats.

Neteja de la pols en suspensió a l’aire

 • Es prohibeix la utilització d’aigua per a l’eliminació de pols i matèria en suspensió a l’aire.

Neteja de vehicles

 • La neteja de qualsevol tipus de vehicle queda limitada als casos següents:
  • Neteja en establiments comercials dedicats a aquesta activitat que compten amb sistemes de recirculació de l’aigua.
  • Fora dels establiments comercials es permet únicament la neteja dels vidres, miralls, retrovisors, llums i plaques de matrícula mitjançant l’ús d’esponja i galleda.
  • També es permet la neteja de vehicles fora d’establiments comercials si és necessari per a mantenir la seguretat i salut de les persones i dels animals. Dintre d’aquesta categoria s’inclouen els vehicles de transport de menjar, transport d’animals (vius o morts), ambulàncies, vehicles mèdics i transport de medicaments, així com els vehicles de transport de residus. En qualsevol cas, la neteja es farà amb la mínima utilització d’aigua possible.

Aigua potable per a l’ompliment de piscines

La utilització d’aigua per a l’ompliment de piscines queda limitada als casos següents:

 • El re ompliment parcial de piscines (en la quantitat indispensable) que disposin d’un sistema de recirculació de l’aigua, per reposar les pèrdues d’aigua per evaporació i neteja de filtres i per garantir la qualitat sanitària de l’aigua.
 • En centres educatius, l’ompliment complert o parcial de piscines desmuntables de capacitat inferior a 500 litres destinades al bany d’infants.
 • El primer ompliment de piscines de nova construcció.

Restriccions en granges

L’ús en granges d’aigua procedent de la xarxa d’abastament d’aigua potable queda limitat a les quantitats necessàries per l’abeurament i neteja dels animals, així com per a la neteja del recinte. Per aquest darrer ús cal utilitzar només les quantitats imprescindibles per mantenir les condicions sanitàries i només en cas que no es disposi d’una font alternativa i exclusivament mitjançant sistemes de neteja a pressió o altres d’eficàcia equivalent. En qualsevol cas, les dotacions màximes s’han d’ajustar als valors previstos a la planificació hidrològica.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *