Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell disposarà d’un espai per al dol perinatal

Escrit per el 18 de Juny de 2022

  • S’inaugurarà diumenge vinent a les 12 del migdia.

Palafrugell inaugurarà aquest proper diumenge dia 19 de juny, a les 12 del migdia, la creació d’un nou espai per al dol perinatal situat al Cementiri Municipal. La incorporació d’aquest lloc ha estat impulsat per les  associacions Melic i La capsa dels records i ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament, de manera que el consistori vol oferir així el seu suport a les famílies que ho necessitin. Així, serà una zona oberta amb una alzina surera central on s’ha instal·lat una placa distintiva i bancs per seure.

L’acte inaugural comptarà amb l’actuació musical d’Anna Ferrer Segura i explicarà que s’oferirà a les famílies l’oportunitat de gravar el nom del seu nadó en un estel.

La regidora de Benestar Social, Roser Massaguer, expressa que aquest nou espai vol ser un “acte de reconeixement social” d’un dol que “habitualment es viu de manera silenciada” i que “encara, avui dia, és un tabú dins la nostra societat”. Per aquest mateix motiu, també exposa que “per a nosaltres era important habilitar un espai on les famílies puguin recordar els seus éssers estimats d’una forma digna dins un equipament municipal”.

Altres ciutats catalanes ja han habilitat espais per al dol perinatal als seus cementiris. És el cas Sant Cugat, el primer que va habilitar un espai d’aquestes característiques, el del cementiri de Montjuïc, a Barcelona, el d’Olot, el de Premià de Mar, el de Figueres o el de Sant Hilari Sacalm, entre d’altres.

Avui, a l’espai de LA FIRMA, n’ha parlat Pilar Costa, de l’Associació Dol Baix Empordà, que ens n’ha fet el següent comentari.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).Segueix llegint