Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell commemora el Dia Internacional de les Dones

Escrit per a 4 de Març de 2021

  • Del 5 al 12 de març se celebraran activitats a Palafrugell per commemorar el Dia Internacional de les Dones.
  • La majoria d’activitats seran virtuals a causa de la pandèmia.
  • A part de les activitats, s’han organitzat tres exposicions.

Durant els pròxims dies, Palafrugell commemora el Dia Internacional de les Dones, que se celebra el pròxim 8 de març. Sota la coordinació de l’Espai Dona de Palafrugell, diferents serveis i entitats del municipi organitzen diverses activitats per a totes les edats, al voltant del paper de la dona en la nostra societat, entre el 5 i el 12 de març. 

 Aquestes s’han treballat a través de la Comissió d’Igualtat del Consell de Benestar Social dinamitzada per Espai Dona i el Pla d’Inclusió Social (PLIS).

La majoria es faran online a causa de la pandèmia de la Covid-19 havent de renunciar a activitats, com el Sopar de la Dona, que s’havien celebrat anys anteriors. Ens ho explica la regidora d’Igualtat, Mònica Tauste.

En canvi, les exposicions temporals sobre el paper de la dona en diferents àmbits i la projecció cinematogràfica són les principals novetats d’aquest any. Enguany, les activitats organitzades en el marc del Dia Internacional de les Dones són:

 Del 5 al 7 de març es projectarà la pel·lícula ‘Las niñas‘. Una activitat organitzada pel Cine Club Garbí, al Teatre Municipal.

El dissabte 6 de març (18 hores) tindrà lloc virtualment ‘Va de gènere: taller virtual d’activisme creatiu; activitat plàstica i de manualitat de suro amb la bandera feminista’, per a persones majors de 12 anys. Cal inscripció prèvia al 972 30 78 25.

 Els dies 6 i 7 de març (10 hores) es projectarà el documental sobre ‘Les dones del suro’; a l’exposició temporal de Simone de Beauvoir al Museu del Suro. L’entrada és lliure.

El dilluns 8 de març (17.30 hores) tindrà lloc l’Hora del conte i taller del dia de la dona “La Poció Màgica de la Blancaneus” de la companyia Capgiralla Conte. Es podrà veure a través del canal de YouTube de la Biblioteca, per a infants de més de 4 anys.

El divendres 12 de març (20 hores) s’impartirà virtualment, a través de la plataforma Zoom, el taller ‘El camí del plaer. Quina sexualitat vols tenir?’. L’oferirà Placer del sentido i va dirigit a dones majors de 18 anys. Cal inscripció prèvia al web cangenis.cat.

Les exposicions

Del 3 al 20 de març tindran lloc les exposicions: “Simone de Beauvoir”, al Museu del Suro; “Veïnes i ciutadanes”, al Centre Municipal d’Educació Núria Rivas Mascarós; i “Dones i ciència”, a la Biblioteca Municipal.

Activitats pels centres educatius del municipi

D’altra banda, durant aquest mes de març, l’Espai Dona oferirà als centres educatius del municipi una proposta educativa perquè alumnat i professorat puguin identificar els “micromasclimes”, tan normalitzats en la nostra societat. Aquests tallers s’acompanyaran d’unes papereres de cartró amb el lema “Diposita aquí el teu masclisme”. Aquestes papereres, símbol de la lluita contra les desigualtats socials, polítiques, econòmiques i jurídiques que pateixen les dones, també estaran ubicades a diferents serveis municipals.

Per acabar, Mònica Tauste ens recorda que hi haurà una sorpresa a partir de dilluns a Can Genís.

 Per a més informació es pot contactar amb l’Espai Dona Palafrugell al telèfon 972 61 18 79 i al correu electrònic espaidona@palafrugell.cat.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *