Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell aprova els plans urbanístics a Sant Sebastià i els jardins protegits de Calella, amb reducció de les construccions

Escrit per el 29 de Maig de 2024

El ple de Palafrugell ha aprovat aquest dimarts al vespre nous plans urbanístics arran de les negociacions amb propietaris durant la moratòria de construccions. Per una banda, a la muntanya de Sant Sebastià s’hi podrà continuar construint, però limitant el nombre de cases i la seva visibilitat. I per l’altra, s’autoritza a fer apartaments al voltant dels jardins protegits de Rubió i Tudurí a Calella, però sense tocar-los. I s’obliga els propietaris a restaurar-los i obrir-los al públic. Part de l’oposició va criticar aquests plans i va demanar protegir més els terrenys.

Vuit habitatges a Sant Sebastià

Comencem per la muntanya de Sant Sebastià. Segons va explicar el regidor d’Urbanisme, Xavier Rangel, “s’ha fet una reducció substancial de la capacitat de construcció a la zona. De 17 habitatges es passa a 8”. Es tracta de parcel·les que es troben al carrer Panamà, a dalt de la muntanya i més enllà del Far i del poblat ibèric. Segons el regidor, amagat de la visibilitat des del mar.

Esquerra Republicana es va abstenir perquè, segons la portaveu Mònica Alcalà, es podria haver retallat més les construccions.

El regidor Rangel ho va criticar recordant que el PSC va votar a favor d’una tramitació similar quan governava Esquerra.

Des de Junts per Palafrugell hi van votar a favor perquè es tracta d’edificacions “el més integrades possible”.

Palafrugell en Comú Podem va votar-hi en contra. El seu portaveu, Josep Ferrés, va anunciar que presentarien al·legacions al projecte.

La regidora de VOX hi va votar a favor sense fer cap intervenció.

Com en planejaments anteriors, cal recordar que aquest pas no és una concessió de llicències sinó l’aprovació inicial del planejament que, si s’acaba aprovant definitivament, permetrà demanar la llicència.

Els jardins Rubió i Tudurí es restauraran i es podran visitar

Al ple de dimarts es va aprovar la modificació del planejament general i el pla per construir a la finca dels Jardins Rubió i Tudurí de Calella de Palafrugell. Es tracta d’uns jardins protegits com a Bé Cultural d’Interès Local per l’Ajuntament de Palafrugell. Els va dissenyar Nicolau Maria Rubió i Tudurí, un dels màxims exponents del paisatgisme català del segle XX.

Les entitats ecologistes alertaven que estaven en perill perquè es preveia construir-hi al damunt. Finalment, però, això s’ha evitat. Es faran dues edificacions amb 22 habitatges del 32 previstos inicialment, situats als marges del jardí. Així ho anunciava el regidor Xavier Rangel.

A més, el pla també preveu la restauració total dels jardins i la possibilitat de fer-los visitables.

En aquest cas, el regidor dels comuns Josep Ferrés sí que va fer un llistat de problemes que detecta al projecte: que els edificis estaran situats al límit amb el bé protegit sense un bon enllaç, que no està previst per on passarà el clavegueram, i que els soterranis de les cases impediran el pas de les aigues freàtiques.

El regidor d’urbanisme li va respondre que aquests punts ja estan previstos al projecte i que, en tot cas, quedaran controlades quan es faci la llicència d’obres.

Esquerra Republicana es va abstenir. Mònica Alcalà ho va fer perquè pateixen pel fet que es permeti, en alguns punts, que els edificis puguin fer tres plantes.

Junts per Palafrugell va votar-hi a favor per la preservació dels jardins. David Martin va demanar que es tinguin en compte les necessitats que tindrà el fet de fer visitables els jardins.

La regidora de VOX hi va votar a favor sense fer cap intervenció.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).