Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell aporta 14 mil quilos pel Gran Recapte

Escrit per a 26 de Novembre de 2019

  • Després de dos dies de recompte el Centre de Distribució d’Aliments de Palafrugell ha assolit la xifra de 13.985,470 quilos.
  • La xifra és inferior a l’any passat, però des de l’organització la qualifiquen d’èxit.

Palafrugell ha aportat, pràcticament, 14 mil quilos pel Gran Recapte d’Aliments 2019. Malgrat que la xifra és inferior a l’any passat, des del Centre de Distribució d’Aliments del municipi qualifiquen la jornada d’èxit.

En total a les comarques gironines un any més s’han superat les 400 tones d’aliments recollits. No obstant això, el president del Banc d’Aliments de Girona, Frederic Gómez, destacava que el canvi de data podia haver influït negativament perquè per aquestes dates molta gent encara no ha cobrat ni la nòmina ni la pensió. destacava que el canvi de data havia provocat menys donacions.

En aquest sentit, a Palafrugell el canvi de data ha comportat menys productes recaptats. Així, respecte el 2018 en el que es van recollir més de 20 mil quilos, enguany la xifra ha estat sensiblement inferior. Malgrat aquestes dades, Marissa Grassot, del CDA de Palafrugell qualifica la jornada d’èxit.

Aquesta davallada de donacions es pot explicar per la influència meteorològica. Recordem que divendres a la tarda va caure molt pluja a Palafrugell i això ho van notar des del CDA de Palafrugell.

Palafrugell recull 14 mil quilos pel Gran Recapte d'Aliments
Voluntaris de magatzem ordenant els productes del Gran Recapte d’Aliments

Gran resposta del voluntariat

Una de les claus per definir l’èxit del Gran Recapte d’Aliments a Palafrugell és, per Marissa Grassot, la mobilització del voluntariat. Així, durant els dos dies es van cobrir en escreix els torns dels diferents supermercats i també les de magatzem, amb més de 400 voluntaris. En aquest sentit, Grassot ha volgut recordar la dificultat afegida que enguany no han pogut comptar amb la Bòbila.

D’altra banda, enguany també es volia posar la mirada en poder recollir productes d’higiène personal i de neteja de la llar. Tot i que, en general, la resposta ha estat, positiva, la Marissa ha destacat que encara hi ha gent que no ho ha acabat de comprendre.

Així doncs, malgrat la davallada de donacions, el fet que Palafrugell hagi aportat 14 mil quilos pel Gran Recapte d’Aliments i tot el voluntariat implicat fan que aquest 2019 també hagi estat un èxit.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *