Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell al costat del col·lectiu LGTBI

Escrit per a 26 de Juny de 2020

  • Diumenge 28 de juny es commemora el dia de l’Orgull LGTBI. Palafrugell farà onejar la bandera de l’arc de sant Martí en diversos punts del municipi.

Parlem amb Sònia Vivolas, responsable de l’espai LGTBI de Palafrugell i Mònica Tauste, regidora de Polítiques d’Igualtat del proper 28 de juny, dia de l’Orgull LGTBI. Tan a nivell municipal com comarcal s’han organitzat diverses accions. Les que es faran a la vila volen demostrar que Palafrugell està al costat del col·lectiu LGTBI.

Una de les primeres accions, i més visible, serà la col·locació de diverses banderes amb l’arc de Sant Martí, símbol del col·lectiu LGTBI. Aquestes es podran veure en diversos punts de Palafrugell. Tot i que Mònica Tauste avança que la que es penjarà a la rotonda de la BP hi serà tot l’any, finalment serà la ubicada a la Pineda Gèlia.

Malgrat que pugui semblar una acció intranscendent, Sònia Vivolas remarca que el fet que pugui onejar aquesta bandera és molt important. En aquest sentit, apunta a que és un gest que denota que Palafrugell està al costat del col·lectiu LGTBI.

Més enllà que en pengin banderes en diversos punts del municipi, també es promourà una campanya a les xarxes socials perquè tothom faci el mateix al seu balcó.

Una acció a la que animen a tothom a sumar-s’hi, per tal que la lluita dels drets LGTBI sigui una lluita col·lectiva.

Palafrugell al costat del col·lectiu LGTBI

D’altra banda, en paral·lel, la Biblioteca i l’àrea de Cultura han organitzat una exposició sobre el col·lectiu LGTBI. Aquesta es pot visitar a l’espai Arteca fins el 26 de juliol. Una activitat que s’ha hagut d’adaptar a la COVID-19.

Accions a nivell comarcal i de país

A nivell comarcal l’acció més destacada serà la presentació de la primera entitat LGTBI del Baix Empordà. Es farà en directe pel canal de Youtube SAI’S LGTBI Baix Empordà avui divendres a les 18h.

Per la seva banda, la campanya a nivell de Catalunya consistirà en un vídeo comú amb tots els pobles catalans que s’han adherit a la campanya. A més, també demanen a la població que pengi els seus vídeos.

Per últim, la regidora de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Palafrugell, Mònica Tauste farà la lectura del manifest a través de Ràdio Palafrugell el diumenge a les 12h del migdia.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *Segueix llegint