Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Oncoswim 2020 virtual

Escrit per a 18 de juny de 2020

  • Fins el 6 de juliol es poden fer els 30km a mar obert o a la piscina i en un dia o més.
  • L’aturada per la COVID-19 suposarà, per a la Fundació Oncolliga Girona, una manca d’ingressos al voltant dels 250.000 euros.

El passat 6 de juny s’havia de celebrar la 5a edició de l’Oncoswim, una travessia solidària a mar obert que recórrer els 30 km entre L’Estartit i Calella de Palafrugell. La crisi generada per la COVID-19, però, va fer ajornar l’edició d’enguany. No obstant això, des de la Fundació Oncolliga Girona i el CN Radikal Swim han volgut donar una alternativa als equips participants. Així, l’Oncoswim 2020 es farà de manera virtual, ens ho explica Lluís Comet.

Uns dies enrere la Fundació Oncolliga Girona anunciava que finalment es podrà participar a l’Oncoswim 2020, tot i que serà de forma virtual. Per tal de no cancel·lar la prova han proposat una alternativa als participants habituals. Així, fins el 6 de juliol tothom pot completar els 30 km de la prova, es poden fer tots de cop o en diferents jornades, i al mar o a la piscina.

Més enllà de completar el repte dels 30 km l’objectiu principal de la prova és recaptar diners per a la Fundació Oncolliga Girona. El donatiu es pot fer mitjançant la inscripció a l’Oncoswim, amb un preu de 15€ o també a través d’una donació a un equip o al dorsal 0.

D’altra banda, des de l’organització també han llançat un nou repte anomenat 30×200. Lluís Comet dona els detalls d’aquesta iniciativa relacionada amb els quilòmetres i la recaptació.

Tota la recaptació obtinguda anirà destinada a la investigació sobre el càncer de mama triple negatiu. Aquest, és un subtipus de càncer molt agressiu que afecta sobretot dones joves i que representa el 20% de tots els càncers de mama diagnosticats.

L’aturada de la COVID-19 representa una pèrdua de 250.000 euros

L’ajornament i suspensió de diverses activitats que la Fundació Oncolliga Girona tenia previstes des del març ha suposat una baixada molt gran dels ingressos de l’entitat. Lluís Comet destaca que segons els seus càlculs quan es tornin a reprendre les activitats i haurà una manca d’ingressos al voltant dels 250.000 euros.

A més, el retorn de les activitats que s’han fet fins ara des de la Fundació hauran de ser reformulades. Segons apunta Comet, aquestes s’hauran d’adaptar a la situació de la COVID, tot i que s’ha mostrat convençut de guanyar el virus.

Amb aquest optimisme, però també amb un missatge de que cal seguir amb les mesures de prevenció, Lluís Comet està segur que la Fundació tirarà endavant. De moment, per aquesta edició virtual de l’Oncoswim 2020 ja s’han recaptat 6.000 euros. Des de la primera edició aquest esdeveniment ha recaptat un total de 96.000 euros.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *