Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Núria Berengueras i Rom Pujol Premis 2/4

Escrit per a 11 de Febrer de 2020

  • La Fundació Ernest Morató farà entrega del popular premi durant la gala del 25 aniversari de la institució.
  • L’acte tindrà lloc el 14 de febrer a les 19h al Museu del Suro de Palafrugell.

La Fundació Ernest Morató celebra enguany el 25 aniversari de la seva fundació. L’acte institucional serà el proper 14 de febrer al Museu del Suro. Serà el moment en que Núria Berengueras i Bardinet-Rom Pujol rebran els Premis 2/4. A més, també hi haurà les actuacions musicals dels grups Bergantí, Mariners de Riera, Peix Fregit i Port Bo.

Divendres 14 de febrer a les 19h la Fundació Ernest Morató farà l’acte institucional del 25è aniversari de l’entitat. L’acte començarà amb un reconeixement als expresidents de la Fundació. Així, Josep Bastons, Enric Vigas i Antoni Mas seran recordats per la tasca que van fer al capdavant de l’Ernest Morató.

D’altra banda, aprofitant aquest acte també hi haurà l’entrega de la 13a edició dels 2/4. Enguany Núria Berengueras i Bardinet-Rom Pujol rebran els Premis 2/4 per la tasca que fan i han fet per la difusió de l’havanera.

Segons expliquen des de la Fundació, Bardinet-Rom Pujol ha destacat en els darrers anys per la difusió de les havaneres arreu de Catalunya. Gràcies a aquesta empresa, mitjans de comunicació com El Punt Avui o El Periòdico, recullen cada setmana la relació de cantades d’havaneres que se celebren arreu del territori català.

Núria Berengueras pionera

Per la seva banda, Berengueras rebrà aquest premi per ser la primera dona en liderar un grup d’havaneres en català. Als anys 60 va ser membre del grup de rock Los Salvajes i l’any 1978 juntament amb Andreu Tura, Joan Colomer, Antoni Uyà van fundar el grup Quatre Veus de Granollers que poc temps després va passar a anomenar-se Núria Berengueras i Quatre Veus. Com a directora de Quatre Veus, ha actuat arreu de Catalunya i de l’Estat espanyol.

Ha participat, entre d’altres festivals, en tres edicions de la Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell. Actualment, és membre i directora musical del grup Ultramar i presidenta de l’Associació d’Amics de les Havaneres Port Vell. Vam conversar amb ella abans de la Cantada del 2019, una entrevista amb Núria Berengueras en la que vam parlar del passat i el present de les havaneres.

Per últim, l’acte el tancarà les actuacions dels grups fundadors de l’entitat. Així, les formacions Bergantí, Mariners de Riera, Peix Fregit i Port Bo faran la cloenda del 25è aniversari de la Fundació Ernest Morató.

En els propers dies podreu escoltar la conversa amb el president de l’entit, Enric Frigola a l’espai a la carta de la web.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *