Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Noves mesures per reobrir el Museu del Suro

Escrit per el 26 de Maig de 2020

  • Mesures de seguretat i exposicions temporals durant la Fase 1 del desconfinament

El passat dissabte 23 de maig, el Museu del Suro de Palafrugell va obrir les seves portes després de més de dos mesos de confinament. El seu director, Pep Espadalé, ens explica com va arrencar la reobertura i quines mesures de seguretat es van implementar:

Procés de reobertura

Malgrat que el museu havia estat teletreballant, l’essència d’aquesta institució resideix en el contacte directe amb el públic i la visita presencial de les exposicions. Així doncs, es van haver de passar uns exàmens de prevenció de riscos per poder obrir i complir amb el dret de la ciutadania:

Limitacions i instal·lacions permeses

A causa de la limitació de les activitats, durant aquesta fase 1 el Museu del Suro serà gratuït i obrirà amb exposicions temporals. En aquest sentit, a banda del documental sobre la història de la Fàbrica de Can Mario, el director ha parlat sobre altres propostes. Una d’elles ha estat l’exposició titulada Els ocells de la sureda i l’entorn mediterrani. Diari d’un naturalista:

Proposta d’exposicions

En relació amb els processos administratius públics que es pretenien executar aquest any, es van haver d’aturar a causa de l’estat d’alarma. Tanmateix, el director afirma que s’ha seguit treballant de forma telemàtica i s’ha polit el projecte que s’havia d’implementar sobre la museografia:

Actualització de les reformes del museu

En darrer terme, tot i la importància d’obrir el Museu del Suro al públic, en Pep Espadalé agraeix el gran retorn a través de les xarxes socials, així com la bona rebuda del contingut creat durant el confinament.

Podeu recuperar l’entrevista íntegra amb en Pep Espadalé clicant al següent enllaç:


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).