Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Noves mesures municipals per frenar el contagi del Covid-19

Escrit per a 15 de Desembre de 2020

  • L’Ajuntament de Palafrugell pren mesures davant les preocupants dades del Covid-19
  • Palafrugell és el segon municipi català amb més risc de rebrot, amb 1.107, només per darrera de Puigcerdà.

Parcs tancats: No es permet l’ús de les àrees de joc infantils durant les 24 hores del dia.

Activitats suspeses: Queden suspeses totes les activitats de caràcter lúdic, cultural i esportiu programades des de l’Ajuntament i aquelles que, programades per entitats o associacions, s’hagin de desenvolupar en les instal·lacions o equipaments municipals.
No es troben afectats per aquestes limitacions les instal·lacions i equipaments esportius que hagin d’acollir entrenaments i competicions professionals, estatals i internacionals, així com per a activitats físico-esportiva individual.

Col·lectius de risc: Suspendre totes les activitats programades per l’Ajuntament que afectin col·lectius vulnerables davant la Covid-19, especialment aquelles adreçades a persones majors de 65 anys.

Aquestes mesures entren en vigor el 15 de desembre i es mantindran fins el proper 28 de de desembre de 2020. Avui n’hem parlat amb l’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer.

Sobre les decisions que s’han pres, l’alcalde ens comentava sobre els punts de preocupació del departament de Salut. Ens ha parlat dels bars i restaurants (campanya d’informació) i les activitats extra-escolars (que s’ha decidit avançar el seu tancament per les festes de Nadal).

Activitats que es consideren segures (com per exemple el cinema) també es veuran afectades. Els números que tenim a Palafrugell són bastant elevats (recordem els tancaments que s’estan produint a diversos països europeus)

La propera reunió amb CatSalut serà el proper dimarts dia 22. L’alcalde continua recordant-nos que depen de nosaltres baixar aquests índexs de contagis. Hem de ser molt restrictius i sobretot, posar-hi molt de seny. Actualment els tres municipis catalans amb el risc de rebrot més alt són gironins, i el que fa a la incidència acumulada a 14 dies, tres municipis gironins també encapçalen la llista.
Puigcerdà és el municipi català amb més risc de rebrot, amb 1.203. En segona posició hi ha Palafrugell amb 1.107, i en tercera Vilafant, amb 744.

En paral·lel, les tres localitats amb major velocitat de contagi són Sant Pere de Ribes (2,31), Valls (2,05) i Vila-seca (2,04) i Sant Feliu de Guíxols (2,04).
Pel que fa a la incidència acumulada a 14 dies, destaquen Puigcerdà (934), Banyoles (616) i Palafrugell (545).


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *